top of page
  • Timo Kiviluoma

Avalon Hotel & Conference Riika


Avalon Hotel & Conference Riika

HUONEET

Avalon Hotel & Conference tarjoaa erikokoisia huoneita sekä pääkadun suuntaan että vanhaankaupunkiin päin. Meillä oli tilava kolmen hengen huone toisessa kerroksessa. Huone oli erittäin siisti, viimeisin huoneita parantanut remontointi on tapahtunut vuonna 2019. Huonekohtainen ilmastointi on erityisesti kesällä merkittävä tekijä, kaikissa vanhan kaupungin hotelleissa tätä ei ole.

Mitä ylempänä huone on, sen vähemmän ympäristöstä kuuluu mahdollista melua. Rail Baltica -radan rakennustyöt ovat näköetäisyydellä. Toinen huomioitava asia on hotellin avoin aularakenne. osa hotellikäytävistä kiertää alhaalta ylös auki olevaa aulaa. Tavallisesti tästä ei ole haittaa, mutta jos aulabaarissa on isompi seurue alkoholijuomien parissa, remakka ja kovaääninen puhe kantaa hyvin ylös asti.

Avalon Hotel & Conference Riika

AAMIAINEN

Avalon-hotellin aamiaisbuffet on ällistyttävän hyvä, etenkin siihen nähden, että hotellissa on vain reilut sata huonetta. Aamiaistila on kaunis ja melko rauhallinen, etenkin jos mikään hotellissa yöpyvä isompi seurue ei tule aamiaiselle yhtä aikaa. Normaalin muna-pekoni-kasvikset -tarjonnan lisäksi olin vaikuttunut kala- ja salaattibuffetista. Kysy hotelliin tullessasi vastaanotosta, mihin aikaan aamiaiselle kannattaisi mennä.

Avalon Hotel & Conference Riika

KÄVELYETÄISYYDELLÄ AVALONISTA

Riikan vanhakaupunki alkaa Avalonin takaa, joten se on kokonaisuudessaan helposti tavoitettavissa. Vanhassakaupungissa on ravintoloita ja kahvoloita joka makuun, kaikkein paras oli minusta laatuun nähden naurettavan halpa Petergailis-ravintola. Ravintola on melko pieni, joten varsinkin viikonloppuisin varaus on suositeltava. Erinomainen henkilökunta, viihtyisä ravintolatila ja kauniit annokset.

Petergailis Riga

Riian vanhaan kaupunkiin kannattaa tutustua oppaan vetämällä kävelykierroksella. Kierroksia järjestää useampikin taho, me kävimme oivallisella Old Riga Free Tour -kierroksella. Pääsymaksua ei ole, mutta jälkikäteen tippiä toivotaan. Oppaamme Toms oli erinomainen ja kertoi erinomaisella englannilla tarinoita paitsi vanhasta kaupungista, myös Riian ja Latvian historiasta sekä nykymenosta. Kannattaa mennä heti loman alussa, jos keli suinkin suosiii kävelemistä. Ja kannattaa olla paksupohjaiset kengät, ettei mukulakivillä kävely ja seisoskelu rasita jalkoja niin paljon.

Toms

Hotellia vastapäätä radan toisella puolella on Riian keskusmarkkina-alue. Se on rakentunut vanhoihin ilmalaivahalleihin ja niiden ympärille. Alue tunnetaan myös nimellä Zeppelin-hallit. Markkinoiden sanotaan olevan euroopan suurimmat ja väite voi hyvinkin pitää paikkansa. Viisi valtavaa hallia pitää sisällään järjestäytyneempää markkinakauppaa ja ison ravintola-alueen. Hallien ulkopuolella onkin sitten villimpi meno, kaikkea on kaupan ja hinnat ovat hyvin alhaiset. talvella kauppiaiden määrä laskee hiukan, mutta lokakuunkin lopulla paikalla oli paljon mummoja myymässä sieniä, hedelmiä, käsitöitä jne. kojukauppiailla oli myynnissä paljon vaatteita, laukkuja ja kenkiä.

bottom of page