top of page
  • Timo Kiviluoma

Hotel Clarion Helsinki

Kaupallinen yhteistyö Clarion Helsinki kanssa.


Tulin Tallinnasta illalla ja päätin jäädä yöksi Helsinkiin. Tällä hetkellä Länsisatamaa lähinnä oleva hotelli on Clarion Helsinki, joten se soveltui hyvin tähän tarkoitukseen. Halusin myös nähdä hotellin uudestaan, en ollut pariin vuoteen siellä yöpynyt. Clarion Helsingin parhaat puolet eivät ole muuttuneet, sieltä on sekä ylemmän kerroksen huoneista, hotellitornin huipulla olevasta baarista sekä toisen tornin huipulla olevasta uima-allasosastosta aivan huikeat näköalat. Myös katolla avotaivaan alla oleva uima-allas on hyvin erityinen.

Post-korona-aika on hyvin erikoista aikaa hotellinomistajille. Ulkomaalaiset asiakkaat ovat kaikonneet käytännössä kokonaan. Myös tapahtumien puute rokottaa pahasti osaa hotelleista, bisnesasiakkaat ovat myös kadonneet. Clarion Helsinki on saanut pahasti siipeensä näistä molemmista syistä, tilalle on saatava kotimaisia vapaa-ajan asiakkaita. Kesäkuisena tiistaina hotellissa oli jonkunverran lapsiperheitä, mutta mitenkään normaalia lähestyvältäkään tilanne ei vaikuttanut. Kun asiakkaita on normaalia vähemmän, asettaa se henkilökunnan määrään painetta. Tiistai-iltana respassa oli yksi erittäin tehokas henkilö, mutta kaikkeen hänkään ei pystynyt. Toivottavasti iltamiehitys kasvaa normaalimmaksi ja hotellin aulatiloissa kulkevien valvonta paranee.


HUONE


Clarion Helsinki -hotellihuone kannattaa varata mahdollisimman ylhäältä näköalan vuoksi. Minulla oli huone 7. kerroksesta, josta näköalat Hietalahden yli keskustaan olivat huikeat. Merellisyys on hyvin läsnä telakan nostureiden ja rantaan ankkuroitujen laivojen muodossa. Huone oli erittäin siisti ja hyvässä kunnossa. Se oli myös hyvin hiljainen ja viileässä ilmastoidussa huoneessa nukuin erittäin hyvin.


Kannattaa huonata, että halvemman hintakategorian huoneiden varustuykseen ei kuulu kylpytakkia, mikä voi tuntua "kylpylähotellissa" oudolta. Samoin kannattaa huomata, että kaikkein halvimman hintakategorian huoneista voi olla näkymä hissitasanteisiin.

AAMIAINEN


Monelle hotelliaamiainen on yksi hotelliyöpymisen odotetuimmista asioista. Korona-ajan buffetkielto asetti hotellit vaikeaan tilanteeseen, jota yritettiin paikata erilaisilla annostarjoiluilla ja aamiaiskasseilla. Onneksi buffetkielto on jo loppunut ja Clarionissakin oltiin palattu normaaliin aamiaistarjoiluun.


Clarion Helsingin aamiaisbuffet on keskiverto suomalaisen hotellin aamiaisbuffet. Mitään oikein erityisen spesiaalia ei ole tarjolla, mutta valikoima on varsin riittävä. Aamiaistila on kaunis ja nyt kun ihmisiä oli vähemmän, hyvin rauhallinen. Osasta pöydistä on suora merinäköala. Tilan laajuuden vuoksi etäisempiin pöytiin on aika pitkä kävelymatka, mikä voi lasten kanssa olla hiukan haastavaakin.


UIMA-ALLAS ULKONA KATOLLA


Kun Clarion Helsinki rakennettiin, omistaja Petter Stordalen halusi mahdollisimman korkeat rakennukset sekä uima-altaan katolle. Hän tiesi, että etenkin uima-altaasta tulisi varsinainen some-magneetti. Olin paikalla illalla sulkemisajan lähestyessä. Jokainen paikallaollut otti valokuvia niin maisemasta kuin itse altaasta. Myös some-ajalle tyypillisiä poseerauskuvia otettiin.


Katolla avotaivaan alla oleva uima-allas on osittain sään armoilla, vaikka lasiseinät pitävätkin äärimmäisimmän sään loitolla. Nytkin tuuli aika kovaa, mutta se ei ollut häiritsevää. Muistan vuosien takaa, kun uin altaassa kevyessä lumisateessa varhain keväällä. Se oli aika erityistä.


Kansainvälisen vieraskunnan vaihtuminen kotimaiseen on johtanut siihen, että uima-altaassa on ajoittain aika paljon lapsia, ja ainakin miesten puolen sauna oli tupaten täynnä ja löylyä heitettiin niin, että heikompia hirvitti. Pukeutumistila on melko pieni. Jos mahdollista, tule huoneestasi kylpytakissa ja kotoasi mukaanottamissasi varvastossuissa.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ


Vaikka yövyinkin Clarion Helsinki -hotellissa kaupallisen yhteistyön merkeissä, mielipiteeni ovat vain ja ainoastaan omiani eikä niitä voi ostaa.Comments


bottom of page