top of page
  • Timo Kiviluoma

Radisson Blu Plaza Helsinki

Helsingin paras hotelli. Ei ehkä absoluuttisesti eikä kaikkien kriteerien mukaan. Eikä kaikki tykkää samoista hotelleista. Plazassa ei ole uima-allasta tai näköalöabaaria, mutta minulle Plaza on kuitenkin se hotelli, johon aina palaan, jos aikaa on edes vähänkään enemmän. Sillä Radisson Blu Plaza näyttää parhaaat puolensa vieraalleen, joka ei kiirehdi.


HUONEET


Plaza on aika iso hotelli ja huoneita on eri kategorioissa. Osa kadunpuoleisista huoneista on hieman alttiita öiselle metelöinnille, erityisesti viikonloppuisin. Sitten toisaalta sisäpihan puolen huoneet ovat täydellisen hiljaisia. Olen yöpynyt Plazassa niin kaikkein halvimmassa perushuoneessa kuin yltäkylläisessä sviitissä. Omalla rahalla ja yhteistyön merkeissä. Kaikki huoneet ovat olleet tyylikkäitä ja suomalaiseen makuun toimivia. Ihan pieneen huoneeseen en majoittuisi perheen kanssa, lisävuode täyttää kaiken tilan. Nyt olimme n. 30 neliön Business-luokan huoneessa, johon lisävuode luotiin sohvasta. Lisävuode ei sopi hyvin huoneeseen ja pitkä teinipoikani mahhtui hyvin sänkyynsä. Kylpyhuoneessa oli kylpyamme.

Radisson Blu Plaza Helsinki
Radisson Blu Plaza Helsinki
Radisson Blu Plaza Helsinki

PLAZA LOUNGE


Plazan ehdoton erikoisuus on Plaza Lounge. Se on olohuonemainen lounge-tila, johon pääsee, jos majoittuu Business-luokan huoneeseen tai sviittiin. Ja lounge on kyllä syy harkita Business-luokan huonetta. erityisesti klo 17-19 tarjolla olevaa snack-buffet juomineen on aivan erinomainen. Sinne voi kutsua yhden vieraankin, joten esimerkiksi tapaaminen loungessa on hyvä idea. Ei sen tarjoilusta ehkä illalliseksi ole, mutta kaikkien snackien ja kakkujen jälkeen ei erityisemmin tee mieli lähteä heti illalliselle.

Plaza Lounge
Plaza Lounge

SUPER BREAKFAST -AAMIAINEN


Radison Blu Plazan aamiainen on Helsingin paras hotelliaamiainen. Se on ollut sitä jo vuosia, mutta toistaiseksi en ole löytänyt Helsingistä parempaa. Lähimmäksi pääsee St. Georgen aamiainen. Plazan aamiaistila on hyvin kaunis, entinen näyttelyhalli on tilava ja rauhallinen paikka. Vaikka myöhemmin aamulla ihmisiä olisi enemmänkin, kilinä ja puheensorina eivät muutu hermostuttaviksi. Ja jos olet majoittunut Business-huoneeseen tai sviittiin, voit nauttia aamiaisesi halutessasi Plaza Loungessa takuurauhassa.


Plazan aamiaisesta tekee erityisen henkilökunta. Sitä on riittävästi, he ovat ammattimiehiä ja -naisia ja kaikki toimii. He suhtautuvat kaikkiin asiakkaisiin tasa-arvoisesti, palvelu pelaa niin lapsiperheille kuin julkkiksillekin.


Kaikkein merkittävintä on kuitenkin valikoima. Se on runsas, monipuolinen ja ruoka on tehty hyvistä raaka-aineista. Jos paikalla on kokki paistamassa munakkaita ja vohveleita, minä olen myyty. Niin munakas kuin vohveli olivat lähes täydellisiä niin maultaan kuin ulkonäöltäänkin. Pidän myös Plazan ideologiasta, jossa asiakas itse voi päättää, kuinka terveellisen (tai epäterveellisen) aamiaisen hän haluaa. Joissain hotelleissa terveellisyysinto on mennyt liian pitkälle, hotellielämään liittyvä dekadenssi on kastroitu liki kokonaan pois, erityisesti aamiaisella.


Radisson Blu Plaza Helsinki
Radisson Blu Plaza Helsinki

Comments


bottom of page