top of page
  • Timo Kiviluoma

Turvallinen staycation Helsingissä

Kaupallinen yhteistyö Hotels.com kanssa. Mielipiteeni ovat silti vain ja ainoastaan omiani.


Covid-19, tai tuttavallisemmin korona, on luultavasti muuttanut pysyvästi jotain matkustamiseen liittyviä toiveitamme ja haaveitamme. Edelleenkin haluamme uusia kokemuksia ja seikkailuitakin, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Turvallisuus niin matkustaessa kuin itse kohteeessakin on noussut pinnalle valintakriteereissä. Yksi erityisesti nousussa oleva trendi on Staycation; lomailu omassa kaupungissa. Staycation oli jo ennen koronaa Helsingissä jonkinlainen ilmiö, mutta nyt sen merkitys on kasvanut entisestään. Staycationin yksi olennainen tekijä on majoitus, jonka itse kokee oman arkensa yläpuolella olevaksi.


HOTELLI ON TURVALLISEMPI KUIN AIRBNB


Koronasulun jälkeen olen itse yöpynyt pääkaupunkiseudulla kolmessa eri hotellissa. Näistä voit lukea lisää blogini hotelliarvioissa. Kaikkia kokemuksia yhdisti eniten se, että hotellien työntekijät olivat hiukan varuillaan, uusia käytäntöjä oli luotu ja hotelleissa oli hyvin hiljaista. Olen jo ennen koronaakin pitänyt hotelleja esimerkiksi AirBnB:hen verrattuna monellakin tapaa turvallisempana vaihtoehtona, ihan alkaen paloturvallisuudesta ja päätyen siivouksen tasoon. Nyt koronan jälkeisenä aikana hotelleissa on entisestään lisätty siivoukseen ja puhtauteen liittyviä toimia. Näin yritetään vakuuttaa matkailjat, että hotelliyöpymminen on turvallista. Varmasti monet AirBnB-isännätkin ovat tehostaneet siivoustoimintaansa, mutta mitenkään varma asiasta ei voi olla.


ÄLÄ JONOTA, KULJE VAPAASTI


Suurin etu omassa kaupungissa lomailussa on tietenkin matkustamisen helppous, mahdollisesti jopa paikallisliikenteen kyydissä kotiovelta peille asti. Ja kun Suomessa ei toistaiseksi hengityssuojien käyttö ole pakollista tai suositeltuakaan, siltäkin riesalta välttyy verrattuna vaikkapa lentomatkaan. Matkoillakin se suurin riski joutua liian suureen väkijoukkoon ilman turvavälejä on siirtymissä, olipa kyse lentokenttäbussista, turvatarkastuksesta tai vaikkapa odottelusta transit-hallissa.


Helsingin seudulla on paikallismatkailijalle se erityinen etu verrattuna aikaan ennen koronaa, että ulkomaalaisten turistien poissaollessa normaalisti tuskastuttavankin kansoitetut turistikohteet ovat hiljaisia. On helppoa ottaa kivoja kuvia, joissa ei näy turistilaumoja eikä parhaita kuvakulmia varten tarvitse odottaa selfievuoroaan. Esimerkiksi Suomenlinnassa saa todella hienoja laajoja luontokuvia helposti. Matkakuvissa kun ei yleisesti näy suuria väkijoukkoja: väkijoukot rajataan pois tai sopivaa kuvausvuoroa ikonisella kuvauspaikalla jopa jonotetaan.


3 VINKKIÄ HELSINKIIN


1. Mene Nuuksion sijaan Uutelaan


Nuuksion kansallispuisto on hieno paikka, erämaa keskellä kaupunkia. Kuitenkin siitä on muodostunut liiankin suosittu kohde korona-aikoina. Pysäköintipaikkojen täyttyessä villi ja laiton pysäköinti on lisääntynyt, roskaaminen ja metelöinti on lisääntynyt ja rakennetut taukopaikat ovat hyvin kansoitettuja.


Nuuksion sijaan lähde itä-Helsinkiin, Vuosaareen. Vuosaaressa on erittäin hienoja meren rannassa olevia luontokohteita, mm. Kallahdenniemi ja Uutela. Uutela on sikäli erittäin suositeltava, että sinne pääset ilman omaa autoakin. Saavu metrolla Vuosaareen ja jatka paikallisbussilla Aurinkolahteen. Aurinkolahden uimarannan kanavan puoleisen pään bussipysäkiltä näkyy Uutela. Tutustu Uutelaan täältä.


2. Valitse luksushotelli


Vaikka normaaalisti rajaisit hotellihauista pois premium- ja luksushotellit, juuri nyt niin ei kannata toimia. Hotellien käyttöasteet ovat hyvin alhaiset ja ne pyrkivät houkuttelemaan ensikertalaisiakin yöpymään. Tai vaihtoehtoisesti katso hotellien omilta sivuilta, millaisia pakettitarjouksia tai huoneluokan korotuksia olisi saatavilla.


Suosittelen esimerkiksi Clarion Helsingin yläkerrosten huoneita, U14 kulmahuoneita, Havenia ylipäätään tai vaikkapa Klaus K:n sky-huoneita.


3. Matkusta arkena, jos voit


Ennen koronaa Helsingin hotellit täyttivät arkisin liikematkustajat ja ulkomaiset turistit. Hotelleissa oli ennen hyvin täyttä arkipäivisin, mikä nosti hintoja merkittävästi. Viikonlopuiksi oli saatavissa hyviäkin tarjouksia. Nyt tilanne on kääntynyt päälaelleen, arkisin hotelleissa on hyvin hiljaista.


Kaupallinen yhteistyö Hotels.com kanssa. Mielipiteeni ovat silti vain ja ainoastaan omiani.Comentarios


bottom of page