top of page
  • Timo Kiviluoma

Nehô Suites Cannes Croisette

Cannesissa on Tripadvisorin listauksessa 127 hotellia sekä merkittävästi enemmän AirBnB-huoneistoja ja muita huoneistoja. Kilpailu on siis varsin kovaa. Cannes on tunnettu isoista tapahtumistaan, tunnetuimpina elokuva- ja mainosfestivaalit. Kesäaikaan kaikille on riittänyt asiakkaita, mutta Cannesin ongelmana on talvikausi, jonne turistikautta ei ole onnistuttu laajentamaan. Hotellihinnat ovat talvella alhaiset, mutta onko matkailijalla mitään syytä jäädä yöksi Cannesiin, rantakaupunkiin kun voi tehdä päiväretkenkin paikallisjunalla Nizzasta käsin.


Vietin yhden päivän ja yhden Cannesissa ja yövyin Nehô Suites Cannes Croisette -hotellissa. Norwegianin talvikauden lento saapui Nizzan lentoasemalle varsin aikaisin ja olin hotellilla jo aamukymmenen aikoihin. Hotellivirkailija tokaisi yksikantaan, että huoneeni olisi valmis kello 15, voit jättää tavarasi tänne. Jätin, ja lähden kaupungille. Nehô Suites Cannes Croisette sijaitsee Croisette-rantakadun sivukadulla siinä päässä, jossa sijaitsevat myös kuuluisat Martinez ja Carlton. Aurinkoisessa säässä 15 asteen lämpötilassa oli kiva kävellä, joskin ranta-alueen laajamittaisen remontin vuoksi miellyttävämpi reitti keskustaan kulki rantakadun suuntaisesti kaupungin halki. Hotellille palasin kello 15 aikoihin, huone olisi ehkä ollut valmiina aiemminkin.


HUONEET


Nehô Suites Cannes Croisette on itse asiassa huoneistohotelli, mikä näyttäytyy pienemmissä hotellihuoneissa lähinnä pienehkönä keittiötasona, jääkaappina, astianpesukoneena ja pienenä määränä astioita. Pitempiaikaisessa majoittumisessa näistä olisi iloa. Huone oli pihanpuoleinen ja siten erittäin hiljainen. Kesällä tosin uima-allas ja allasbaari sijaitsevat aivan parvekkeen alla, joten matalammissa kerroksissa voi jonkinasteista meluhaittaa ilmetä päiväsaikaan. Hotellissa on 114 eritasoista huonetta ja sviittiä. Minun huoneeni sisustus oli hyvässä kunnossa, mutta tyylillisesti hiukan ikääntynyttä. Kylpyhuoneessa wc-pöntön sijoittelu aiheutti mielenkiintoisen käyttökokemuksen pitkälle miehelle, toiminnallisuus oli varmaankin varmistettu 150 cm pitkällä naisella.


AAMIAINEN


Hotelliaamiaisten ylimpänä ystävänä astelen aina minulle outojen hotellien aamiaishuoneisiin ekana aamuna sekä toivoen parasta että peläten pahinta. Tällä kertaa ilahduin niin valikoimasta kuin kauniista aamiaishuoneesta. Kaikkialla Euroopassa hotelliaamiaista ei kannata sisällyttää huoneen hintaan, sen verran vaatimaton se saattaa olla. Mutta tässä hotellissa aamiaisbuffet on runsas, monipuolinen ja herkullinen. Aamiaisen hinta 19 €/hlö saattaa tuntua kovalta, mutta lähikahviloissakin kahvi ja croisant maksoivat 6-7 euroa. Minusta hinta-laatu -suhde on hyvä, etenkin jos syöt aamuisin yhtä hyvällä halulla kuin minä. Kannattaa myös huomata, että Rivieralla yleisesti lounasaika alkaa vasta klo 13 aikoihin, joten etenkin varhain syödyn aamiaisen on syytä olla riittävän tukeva. Myöhemmin keväällä ja kesällä aamiaista voi sään lämmettyä syödä ulkona sisäpihalla.


UIMA-ALLAS SISÄPIHALLA


Suojaisella sisäpihalla sijaitsee aamiaisravintolan terassi, pieni spa-osasto, uima-allas ja allasbaari. Uima-altaan vesi on lämmitettyä, mutta talvikaudella allas oli tyhjä.


MITÄ MUUTA CANNESISSA?


Aivan hotellin lähellä on hyvä libanonilainen ravintola sekä thairavintola. Pienen kävelymatkan päässä on runsaasti valinnanvaraa niin kahviloiden kuin ravinoloidenkin suhteen. Reilun kokoinen ruokakauppakin on viiden minuutin kävelymatkan päässä.


Talvikaudella osa ravintoloista, kahviloista ja kaupoista on Cannesissa kiinni, eikä kaikkiin aukioleviinkaan riitä joka päivä paljoa asiakkaita. Hyvätunnelmaisia ja paikalisten suosimia kahviloita ja ravintoloita on mm. Marché Forville -kauppahallin viereisillä kävelykaduilla. Sunnuntai-iltapäivän auringonpaisteessa terassit pullistelivat paikallisia.


SUOSITUKSENI


Nehô Suites Cannes Croisette on hyvä hinta-laatusuhteinen huoneistohotelli. Sen hyvät puolet tulevat paremmin esiin kesäaikaan kuin talvella. Sen huonehinta on selvästi halvempi kuin tunnetumpien kilpailijoidensa. Jos olet valmis kävelemään keskustaan, voi tätä hotellia suositella myös talvikaudellakin. Itseäni tämä hotelli kiinnostaisi erityisesti kesäkaudella.
Comments


bottom of page