top of page
Royal Caribbean - Harmony of the Seas

Royal Caribbean
VÄLIMEREn RISTEILY

Lokakuussa 2021 Harmony of the Seas -alus teki viikon risteilyn Barcelonasta. ja minä olin kyydissä.

 

Hytit, viihde ja all inclusive kattavasti käsiteltynä tässä kokonaisuudessa.

Kaupallinen yhteistyö Elämys Cruises kanssa.

Timo Kiviluoma 22.10.2021

 

Royal Caribbean risteilee Välimerellä vuoden ympäri, mutta talvella risteilyaluksiin olennaisena kuuluva ulkoilmaelämä uima- ja porealtaineen on sään vuoksi rajoitetumpaa. Lisäksi keli Välimerellä voi talvisin olla aika rajua. Mutta kevät- kesä ja syksykohteena Välimeri on mitä parhain risteilylle; joka päivälle löytyy kiinnostava satamakohde ja sää on suotuisaa lokakuun lopulle. 

 

Vuonna 2022 Välimerellä risteilee Wonder of the Seas, joka on Harmony of the Seas -laivan sisaralus. Vietin viikon Harmony of the Seas -risteilyaluksen kyydissä lokakuussa 2021 ja kirjoitin niin all inclusivesta, laivan hyteistä ja viihteestäkin useamman artikkelin. Löydät artikkelit tästä jutusta.

Toyal Caribbean - Harmony of the Seas  - all inclusive

MITÄ ALL INCLUSIVE KATTAA?

Royal Caribbeanin all inclusive on varsin kattava ja erittäin hyvälaatuinen. Risteilyaluksilla osa ravintoloista kuuluu all inclusiven piiriin, osa on lisämaksullisia. Juomat eivät yleensä ole osa all inclusivea, vaan vaativat joko erikseen ostettavan juomapaketin tai ne on maksettava erikseen.

Lue blogista lisää all inclusivesta

 

MILLAISIA HYTTEJÄ LAIVALLA ON? 

Royal Caribbean tarjoaa sisähyttejä alemmilla kansilla, ikkunallisia hyttejä, hyttejä joissa on virtuaalinen ikkuna, hyttejä joissa on parveke laivan sisäpihan puutarhaan päin, hyttejä ulkoparvekkeella, esteettömiä hyttejä ja erilaisia sviittejä. Jokaiselle on siis omansa.

Minä suosittelen parvekehyttiä, lue blogistani miksi.

MITÄ VIIHDETTÄ LAIVALLA ON?

 

Välimeren risteilyllä kuuluu mennä illallisen jälkeen drinkille ja katsoa joku show. Joka ilta on muutama vaihtoehto, meripäivinä myös päivällä. Harmony of Seas -aluksella, samoin kuin sisaraluksillaan on kolme näyttämöä, joissa voi nähdä maailmanluokan esityksiä. Lisäksi laivan baareissa on iltaisin useita live-esiintyjiä.

Lue blogistani lisää viihteestä ja elämyksistä

ONKO RETKILLE PAKKO LÄHTEÄ?

Retkille ei tietenkään ole pakko lähteä. Laivallekin voi jäädä ja teekemistä riittää. Normaaliakoina, siis ennen koronaa ja toivottavasti sen jälkeenkin, satamissa laivasta voi poistua joko itsenäisesti tai laivayhtiön järjestämille retkille. Risteilyalus saapuu yleensä aamuvarhaisella satamaan ja lähtee auringonlaskun aikaan. Korona vaikuttaa vuonna 2021 maihinpääsyyn joissain maissa. Ranskassa ei päästy ollenkaan maihin ja laiva jättikin Marseillen väliin kokonaan. Italiassa taas maihin pääsi vain laivayhtiön järjestämille retkille, joilta ei saanut poiketa. 

Minä kävin Palma de Mallorcan kaupungissa ominpäin kävelemässä ja retkellä Napolissa Pompeijin rauniokaupungissa. Useimmissa kaupungeissa laiva oli aivan keskustan tuntumassa laiturissa, joten normaaliaikana lyhyen taksimatkan päässä olisi ollut kaupunki tutustuttavaksi.

Lue mahtavasta Pompeijin retkestäni täältä

MITEN TOISET BLOGGAAJAT KOKIVAT RISTEILYN?

Lapsiperheen risteilystä Välimerellä kirjoittaa Teija blogissaan Lähdetään taas

http://www.lahdetaantaas.fi/2021/10/valimeren-risteily-lasten-kanssa.html

Risteilyfani Tanja kirjoittaa aikuisen naisen risteilykokemuksesta Tanjan matkassa -blogissa

https://tanjanmatkassa.fi/harmony-of-the-seas-valimeren-risteilylla/

Omatoimimatkailija Kristine kirjoittaa laivasta ja sen palveluista blogissaan Matkaunelmia

https://www.rantapallo.fi/matkaunelmia/harmony-of-the-seas-upea-risteilyelamys-valimerella/

10 VINKKIÄ RISTEILYN VALINTAAN

Maailman merillä seilaa lukematon joukko risteilylaivoja ja risteiy-yhtiöitäkin on paljon. Vinkkini auttavat sinua valitsemaan oikean risteily-yhtiön ja laivan.

10 vinkkiä välimerenristeilyn valintaan

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Vaikka vietinkin viikon Harmony of the Seas -risteilyaluksella osittaisessa kaupallisessa yhteistyössä Elämys Cruisen sponsoroimana, mielipiteeni ovat vain ja ainoastaan omiani, eikä niitä voi ostaa.

bottom of page