top of page
Toyal Caribbean - Harmony of the Seas  - all inclusive

Royal Caribbean

ALL INCLUSIVE

Risteilyn hintaan kuuluva all inclusive on laadultaan erinomainen. All inclusive ei kuitenkaan kata kaikkea syötävää ja juotavaa.

Kaupallinen yhteistyö Elämys Cruises kanssa.

Timo Kiviluoma 22.10.2021

 

Välimeren risteilyn all inclusive on jo itsessään syy valita rissteily. Royal Caribbeanin laivoilla ruoka ja ravintoloiden palvelu ovat aina erinomaisia, ja niin on myös Harmony of the Seas -laivallakin. Laivan ravintoloista ja kahviloista osa kuuluu superlaadukkaan all inclusiven piiriin, osa on lisämaksullista. Baarit eivät kuulu all inclusiven piiriin.

 

JUOMAPAKETTI VAI EI?

Vesi, suodatinkahvi, tee ja muutama laji mehua kuuluvat all inclusiveen, muuten juomat ovat lisämaksullisia. Voit halutessassi hankkia joko jonkun juomapaketin, tai maksaa jokaisen juoman erikseen. Juomapaketti voi sisältää juomasi alkoholin muutamin rajoituksin tai olla alkoholiton tai sisältää pelkät limut. Jokaisen samassa hytissä olevan aikuisen on otettava sama paketti ja vähintään neljäksi päiväksi, joten laskelmointi kannattaa, maksaako juomat erikseen vai ei. Erikseen maksaessa juomien hintoihin lisätään vielä tarjoilupalkkio, mikä on jo sisällytetty juomapakettien hintaan. Tutustu juomapakettien sisältöihin ja hintoihin täällä.

 

ALL INCLUSIVE -RUOKA 

Harmony of the Seas -laivalla tärkeimmät all inclusive -ravintolat ovat buffetravintola Windjammer ja pääravintola American Icon. Nyt kun matkustajia oli normaalia vähemmän, buffetravintola oli auki vain aamiaisella ja lounaalla. Pääravintolassa tarjoillaan aamiainen ja illallinen, meripäivinä myös lounas. Molemmissa on erinomaisen hyvä palvelu, ruoka maistuu ja näyttää hyvältä sekä amerikkalaiseen tapaan bigger is better. Minun erityissuosikkini oli pääravintolassa tarjoiltu a la carte -aamiainen 

Solarium Bistrossa oli tarjolla aamiaista ja välimerellinen illallisbuffet. Kahviloita on kaksi, puistokannella ja boardwalk-kannella. Lisäksi hintaan kuuluu pizzaravintola, pehmiskioski, hodarikioski ja Mini Bites -välipalakioski.

Tutusta tarkemmin Harmony of the seas -laivan ravintoloihin täällä.

 

NETTIPAKETTI ON MELKO KALLIS

 

Kun laiva irtoaa satamasta, katoaa kännykän verkko melko pian. Välimerellä risteillessä monen suomalaisen ilo on omaan liittymään kuuluva eurooppalainen datapaketti. Liittymätyypistä riippuen sitä voi käyttää melko huolettomasti. Mutta jos merellä haluaa soitella Whatsapp-puheluita tai surffaailla netissä, pitää hankkia Royal Caribbeanin tarjoama melko kallis nettipaketti. Netti ei kuulu all inclusiven hintaan, joten jokaisen kannattaa miettiä, pystyisikö olemaan illat ja yöt sekä meripäivät ilman nettiyhteyttä. Nettipaketin hinta on laite- ja päiväkohtainen, halvempi (ja hitaampiyhteyksinen) tarjolla oleva nettipaketti maksaa noin 15 dollaria per laite per päivä.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Vaikka vietinkin viikon Harmony of the Seas -risteilyaluksella osittaisessa kaupallisessa yhteistyössä Elämys Cruisen sponsoroimana, mielipiteeni ovat vain ja ainoastaan omiani, eikä niitä voi ostaa.

Lue lisää risteilystäni:

- maailmanluokan viihdettä

- parvekehytin lumoa

bottom of page