top of page
Royal Caribbean - Grease

Royal Caribbean

viihde ja showt

Risteilyiden aivan parasta iltaohjelmaa ovat maailmanluokan showt ja esitykset.

Kaupallinen yhteistyö Elämys Cruises kanssa.

Timo Kiviluoma 19.10.2021

 

Välimeren risteilyllä mennään illallisen jälkeen drinkille ja katsotaan joku show. Joka ilta on 1-2 vaihtoehtoa, meripäivinä myös päivällä. Harmony of Seas -aluksella, samoin kuin sisaraluksillaan on kolme näyttämöä, joissa voi nähdä maailmanluokan esityksiä. Lisäksi laivan baareissa on iltaisin useita live-esiintyjiä.

 

Vuonna 2022 Välimerellä risteilee ainakin Oasis of the Seas, joka on Harmony of the Seas -laivan sisaralus. Tarjolla oleva viihde vaihtelee vuosittain ja livoittainkin, mutta yhtäkaikki, laatu on erinomaista. Katso Royal Caribbeanin nettisivuilta laivakohtaiset tiedot.

Mutta siis ne Välimeren showt.

 

ROYAL THEATER

Royal Theater on iso suuren näyttämön teatteritila. Yleensä siellä menee joku hittimusikaali, eri laivoilla eri musikaali, esim. Mamma Mia, Grease tai We Will Rock You. Meidän risteilyn Bruadway Show oli Grease, ja se todella oli maailmanluokan show niin musiikkinsa kuin esiintyjienkin puolesta. Royal Theaterissa oli myös kaksi viihdyttävää musiikkiesitystä: vahvakeuhkoinen Tracey Shield esitti hyvin uskottavan Celine Dion -shown ja Forever -trio Il Divo -tyyppisen tenorishown.

 

AQUA THEATER

Aqua Theater on ulkonäyttämö, jossa keskellä lavaa on syvä, kannella tarvittaessa peitettävä uima-allas. Meidän risteilyllä meni uimahyppy- ja akrobaattishow, 1950-luvun henkinen slapstick-komedia Hideaway Heist. Alunperin esityksen, johon oli buukannut paikat, piti olla viikolla illalla, mutta kova tuuli esti shown. Nähtyäni ällistyttävät uimahypyt todella korkealta, en yhtään ihmettele miksi.

 

STUDIO B

Studio B on pienikokoinen jäähalli, jossa jo menestyneet ja kokeneet eurooppalaiset taitoluistelijat esittävät 1-2 erilaista showta. Samoin kuin Royal Theaterissa, myös täällä showt vaihtelevat vuosittain ja laivoittain. Meidän risteilyllä toista showta en nähnyt, mutta iSkate Showcase oli kiihdyttävän nopeatempoinen musiikkishow, jossa oli vaikutteita roller derbystä ja taitoluistelukisojen loppunäytöksistä. Vauhti oli turboluokkaa ja musiikki kiihdyttävää.

 

KÄYTÄNNÖN VINKKEJÄ

Showt kannattaa varata mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Osa esityksistä varataan loppuun hyvin nopeasti ja muutenkin oman ajankäytön kannalta on hyvä, ettei tarvitse ottaa sitä, mitä on jäljellä. Esitykset kuuluvat risteilyn hintaan, eikä paikkavarausta ole. Ajoissa saapuvat saavat parhaat paikat ja ilman varausta saapuneita päästetään sisään vain juuri ennen esitystä, jos tilaa on. Ja jos tilaa on, sitä on yleensä vain takarivin reunapaikoilla. Useimmat esitykset soveltuvat lapsillekin, mutta alkamisaika on osittain aika myöhäinen, jopa 22.45.

Koronan vaikutuksesta teattereihin otettiin katsojia vain joka toiselle penkkiriville, joten vaikka laivalla olikin vähemmän matkustajia, oli myös teatterien kapasiteetti pienempi.

Lisää kuvia löydät kuvagalleriasta.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Vaikka vietinkin viikon Harmony of the Seas -risteilyaluksella osittaisessa kaupallisessa yhteistyössä Elämys Cruisen sponsoroimana, mielipiteeni ovat vain ja ainoastaan omiani, eikä niitä voi ostaa.

Lue lisää risteilystäni:

- mahtava all inclusive

- parvekehytin lumoa

bottom of page