top of page
Cannes, France

RANSKAN RIVIERA TALVELLA

Ranskan Rivieran talvi on festivaalien aikaa. Sää on useimmiten ulkoilua suosiva ja turisteja ei ole ruuhkiksi asti.

Timo Kiviluoma 8.3.2020

 

Ranskan Riviera on ollut talvilomakohde jo satoja vuosia. Alueelle on saavuttu erityisesti Englannista, mutta myös Pariisin levoton kaupunkihistoria lisäsi aioinaan matkailua alueelle. Suomessakin Nizzan seutu on ollut jo pitkään suosittu kaupunkikohde. Monelle se on ollut juuri se tyylikäs matkakohde, jolla voi kertoa naapureilleen, ettei tässä nyt minnekään mallorcalle olla menossa. Ajat ovat muuttuneet, eikä Ranskan Rivieraakaan enää entisenlaisena paremman väen lomapaikkana Suomessakaan pidetä. Yhdelle Nizza on loppusyksyn kesänjatkopaikka, toiselle Cannes festivaalialue ja kolmannelle Monaco F1-kohde. Mutta onko Ranskan Rivierasta talvilomapaikaksi?

Nizzalaisen La Malmaison -hotellin johtaja Sanna Gehrke haastoi minut ottamaan asiasta selvää; miksi saapua helmikuussa Ranskan Rivieralle, mitä siellä voisi tehdä ja olisiko sää minulle sopiva. Kirjoitin matkasta neljä blogikirjoitusta, niin hotelleista kuin tapahtumistakin. Kirjoituksissa kerron kahdesta alueen perinnefestivaalista sekä arvioin kahta hotellia, joissa yövyin. Suosittelen talvimatkan ajankohdaksi karnevaaliaikaa ja aikatauluihin pientä joustavuutta; yhtenä päivänä voi olla lähes biitsikeli, toisena tuuli vie tukankin päästä.

MENTONIN SITRUUNAFESTIVAALIT

Mentonin sitruunafestivaalit Ranskan Rivieralla on ällistyttävä tapahtuma. Sitruunan ympärille rakennettu lähes kolmeviikkoinen tapahtuma paraateineen ja valtavine installaatioineen. Tapahtuma on saanut alkunsa 1928 kun Mentonin päättäjät halusivat luoda jonkun talviajan tapahtuman. Teema löytyi läheltä, tapahtuma päätettiin luoda kuuluisan Mentonin sitruunan ympärille. Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta ja nyt se on jo valtavissa mitoissa.

Katso koko blogijuttu täältä

NIZZAN KARNEVAALI

Nizzan Karnevaali on yksi maailman kolmesta suurimmasta karnevaalitapahtumasta Venetsian ja Rion karnevaalien ohella. Sen historia juontaa keskiajalle, ensimmäiset maininnat karnevaaleista on vuodelta 1294. Sana karnevaali tulee latinan kielen sanasta "carnelevare", joka tarkoittaa lihasta luopumista. Juhlalla onkin uskonnolliset juuret, katolinen kirkko vaatii lihasta luopumista paaston ajaksi ja ihmiset viettivät lihajuhlia ennen paastoamista.

Katso koko blogijuttu täältä

LA MALMAISON -HOTELLI NIZZA

Hotelli La Malmaison Nizzassa on leimallisesti pieni hotelli, vain 46 huonetta. Pienestä koostaan huolimatta se tarjoaa käytännössä kaiken, mitä kaupunkimatkalla viihtyvä matkailija tarvitsee. Sen sijainti on erinomainen, vain muutama kortteli kuuluisasta rantakadusta Promenade des Anglais, myös rautatieasema on lyhyen kävelymatkan päässä.

Lue koko hotelliarvio täältä

NEHO SUITES CANNES CROISETTE -HUONEISTOHOTELLI

Nehô Suites Cannes Croisette on huoneistohotelli, mikä näyttäytyy pienemmissä hotellihuoneissa lähinnä pienehkönä keittiötasona, jääkaappina, astianpesukoneena ja pienenä määränä astioita. Pitempiaikaisessa majoittumisessa näistä olisi iloa. Huone oli pihanpuoleinen ja siten erittäin hiljainen. Kesällä tosin uima-allas ja allasbaari sijaitsevat aivan parvekkeen alla, joten matalammissa kerroksissa voi jonkinasteista meluhaittaa ilmetä päiväsaikaan.

Lue koko hotelliarvio täältä

MITÄ MUUT BLOGGAAJAT RANSKAN RIVIERASTA AJATTELEVAT?

 

Ranskan Rivieran suosituimmat kaupungit x 9

Heini - Tarinoiden taival

 

Cannes matkakohteena - ökykallis vai sittenkin sikahalpa?

Heidi Ekholm-Talas

 

Menton - Rivieran helsminauhan kaunein helmi

Emma - Mutkia matkassa

 

Museosta museoon Nizzassa

Päivi Seppä-Lassila

 

Ranskan Rivieran tunnelmalliset vanhat kaupungit

Elämänmakuisia matkoja

bottom of page