top of page
Hotelli La Malmaison Nizza

LA MALMAISON HOTEL NIZZA

Suosittelen La Malmaisonia erityisesti aikuisille pariskunnille. Erityisesti deluxe-huoneissa romantiikka on sisäänrakennettuna. 

Kaupallinen yhteistyö La Malmaison kanssa.

Timo Kiviluoma 5.3.2020

 

Nizza ja Ranskan Riviera ylipäätään on monellakin tapaa yksi parhaista kaupunkikohteista suomalaiselle matkailijalle. Parhaimmillaan Nizza on kiivaimman matkailusesongin ulkopuolella, jopa talvikohteena sillä on selkeät etunsa. Lyhyehkö lento Helsingistä, erittäin suotuisa ilmasto, jalankulkijaystävällinen keskusta-alue sekä englannin kielellä pärjääminen erottuvat päällimmäisinä.

 

Tutustuin Ranskan Rivieran mahdollisuuksiin talvikohteena helmikuussa 2020. Paikallisten mielestä talvi ei tänä vuonna koskaan saapunutkaan, mutta normaalistikin helmikuun lopulla sää on suomalaisittain hyvin keväinen. Ranskan Rivieran sijainti on ilmastollisesti hyvin suotuisa, läheiset vuoret sulkevat pohjoisesta aika ajoin vyöryvän kylmän ja sateen lähes kokonaan ja rannikon kaupungeissa tunnelma on varsin eteläinen. Nizza onkin ollut jo satoja vuosia suosittu talvikohde erityisesti englantilaisille. Siitä huolimatta talvikuukausina kaupungissa on leimallisen vähän matkailijoita, kaupunki elää hetken ranskalaisempana kuin keskikesän turistitulvassa.

HOTELLI LA MALMAISON

 

La Malmaison on leimallisesti pieni hotelli, vain 46 huonetta. Pienestä koostaan huolimatta se tarjoaa käytännössä kaiken, mitä kaupunkimatkalla viihtyvä matkailija tarvitsee. Sen sijainti on erinomainen, vain muutama kortteli kuuluisasta rantakadusta Promenade des Anglais, myös rautatieasema on lyhyen kävelymatkan päässä. Nizzaan on viime vuosina rakennettu uusia ratikkalinjoja. Hotellin kannalta onnekkaasti linjalla 2, joka kulkee lentoasemalta satamaan, on pysäkki lähellä hotellia. Samainen linja 2 kulkee keskustassa maan alla, joten se on nopea ja luotettava eikä aiheuta esimerkiksi Helsingistä tuttua kiskojen kirskuntaa. Raitiovaunulinjojen rakentamisen myötä Nizzan keskustasta on vähennetty selvästi bussilinjoja sekä bussikaistoja ja niiden tilalle on istutettu puita ja rakennettu pyöräkaistoja.

La Malmaison on saneerattu pieteetillä vanhaan rakennukseen. Täysin esteetön hotelli ei ole, sisäänkäynnissä on muutama porras ja kerroksissa on hieman sokkeloista. Hotelli on tyylikäs olematta pömpöösi, ehkäpä jopa vähäeleinen. Erityisesti aula ja portaikot ovat upeat. Suomalaiselle matkailijalle hotellin kaikkein paras etu on suomalainen hotellinjohtaja Sanna Gehrke. Sannan kanssa voit vaikka meilitse (s.gehrke@lamalmaisonnice.com) hoitaa lisätoiveet tai askarruttavat asiat suomeksi. Hänen kauttaan voit löytää vaikka suomalaisen kaupunkioppaan, järjestää retken viinitilalle tai tehdä illallisvarauksen johonkin suositeltuun ravintolaan isommallekin seurueelle. Hotellin koko henkilökunta on hyvin avuliasta ja puhuu hyvin englantia, joten paikan päälläkin asiat järjestyvät helposti.

HUONEET

Valtaosaan hotellihuoneista paistaa päivällä aurinko, huoneisiin siivilöityvä valo on erittäin kaunis. Klassinen tyyli painottuu vähäeleisyyden puolelle, mikä ainakin minua miellyttää suuresti. Onnistuin sammuttamaan huoneesta illalla valot helposti, säätämään huoneen ilmastointia eikä teknologialle ollut annettu muutenkaan liikaa määräysvaltaa. Kylpyhuone oli tyylikäs ja varsin toimiva, suomalaisena olisin kuitenkin kaivannut lisää ripustuskoukkuja pyyhkeille. Minun huoneessani ei ollut kylpyammetta, mutta premium-tason huoneista sellainenkin löytyy. Yöaikaan niin hotellin lähiympäristö kuin itse hotellikin ovat hyvin hiljaisia.

AAMIAINEN

 

Pieneksi hotelliksi La Malmaisonin aamiaisbuffet on vallan erinomainen. Se on monipuolinen, hyvin hoidettu ja aamiaishuone on kaunis ja rauhallinen. Jos hotellissa ei ole kovin täynnä, aamiaisella saa olla hyvin rauhassa. Kannattaa myös huomata, että Ranskassa tyypillinen lounasaika alkaa vasta yhden aikoihin, joten jos tapanasi on herätä aikaisin, suosittelen hotelliaamiaisen buukkaamista varauksesi osaksi.

RAVINTOLOITA NIZZASSA

Vanhassa kaupungissa suositeltava ravintola esimerkiksi lounaalle on perinnenizzalainen Acchiardo. Ravintola on kolmatta sukupolvea saman perheen pitämä ja ruoka on konstailemattoman nizzalaista.

 

Hotellin lähellä suositeltava illallispaikka on Bistro Dalpozzo. Paikkavaraus on suositeltava, erityisesti jos seurueessa on enemmän kuin kaksi henkilöä. Dalpozzon ruoka on erinomaista ja tarjoilu huomaavaista. Tämäkin ravintola on perheravintola.

 

SUOSITUKSENI

Suosittelen hotelli La Malmaisonia erityisesti aikuisille pariskunnille. Perushuonekin on kiva ja tyylikäs, mutta deluxe-huoneissa romantiikka on sisäänrakennettuna. 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

 

Vaikka yövyinkin La Malmaison -hotellissa heidän vieraanaan kaupallisen yhteistyön merkeissä, mielipiteeni ovat vain ja ainoastaan omiani eikä niitä voi ostaa.

bottom of page