top of page
  • Timo Kiviluoma

Hampton by Hilton Gdansk Old Town

Hampton by Hilton Gdansk Old Town on uusi hotelli Gdanskin vanhassa kaupungissa. Tämä on merkittävä asia kaupunkituristin kannalta. Gdanskin vanhaan kaupunkiin rakennetaan uusia rakennuksia todella harvoin, joten siellä olevat hotellit tapaavat olla vanhoissa rakennuksissa. Vanhoissa rakennuksissa on romantiikkaa, mutta ääneneristyksen, lvi-tekniikan ja tilasuunnittelun osalta ne ovat kaikki jonkinlaisia kompromisseja. Hampton by Hilton Gdansk Old Town on vuonna 2018 rakennettu moderni hotelli, joten niin ääneneristyksessä, ilmastoinnissa, hissien toimivuudessa kuin huoneiden koossakaan ei ole mitään moittimista.

KESKEINEN SIJAINTI, HILJAISET HUONEET

Hampton by Hilton Gdansk Old Town
Hampton by Hilton Gdansk Old Town
Hampton by Hilton Gdansk Old Town

Gdanskissa kannattaa majoittua lyhyellä kaupunkilomalla joko vanhaan kaupunkiin tai sen välittömään läheisyyteen. Kaikki tarpeellinen on joko kävely- tai ratikkamatkan päässä. Sopotiinkin pääsee helposti junalla. Hamptonin sijainti on täydellinen pääkävelykatu Dlugan ja ravintolakatu Piwnan välissä, Mariankirkon vieressä. Sisäpihasijainti kuitenkin takaa hiljaisuuden. Aivan Piwnan-puoleisen sivuoven vieressä on kaiken lisäksi kiva lähikauppa, josta saa niin kylmät juomat, herkut kuin hedelmätkin. Tämä onkin hyvä, sillä boutique-hotellien moderniin tapaan huoneissa ei ole enää minibaaria tai jääkaappia.

Hamptonin huonehintaan kuuluu aamiainen, joten käytännössä kaikki hotellivieraat käyvät aamiaisella. Aamiaisaika on pitkä, mutta myöhäisemmät tunnit ovat ajoittain ruuhkaisia. Aamiaistila itsessään on kiva, aamiainen keskinkertainen hotelliaamiaisten sarjassa.

Meillä oli perhehuone, jossa oli jenkkisängyn lisäksi aikuisen majoittava vuodesohva. Pitkä teinipoika mahtui tähän lisävuoteeseen varsin hyvin. Kummastakaan sängystä ei moitteen sanaa, mutta tyynyt olivat niitä tyypillisiä ylipehmeitä hotellityynyjä. Yritimme pyytää hotellin vastaanotosta kovempia tyynyjä, mutta huoneeseen toimitettiin ainoastaan lisää samaisia pehmokaisia.

Suosittelen Hampton by Hilton Gdansk Old Town -hotellia erityisesti rauhaarakastaville perheille ja pariskunnille.

MUUTAMA VINKKI HAMPTONISSA MAJOITTUVILLE

Piwna-kadulla kävimme Mono Kitchen - ja Kös-ravintoloissa. Kummassakin hinta-laatu-suhde oli kohdallaan, Mono Kitchen teki myös ruoallaan vaikutuksen.

Lentoasemalta Vanhaan kaupunkiin pääsee paikallisliikenteen bussilla nro 210. Matka kestää aika kauan, mutta on edullinen. Jää pois rautatieaseman jälkeen seuraavalla Brama Wyzynna -pysäkillä. Pysäkin kohdalla on alikulkukäytävvä vanhan kaupungin puolelle Forumin alatasolta.

Brama Wyzynna -pysäkin vieressä oleva Forum-ostoskeskus on moderni ja valtavan iso. Siellä on pohjakerroksessa isompi ruokakauppa ja pari konditoriaa. Ylimmässä kerroksessa on koko joukko pikaruokapaikkoja niitä kaipaaville.

Gdansk, Poland

bottom of page