top of page
  • Timo Kiviluoma

Bordoy Alcudia Port Suites, Mallorca

Bordoy Alcudia Port Suites on boutique-hotelli Port d'Alcudiassa, Mallorcalla. Bordoy Alcudia Port Suites on aikuisille suunnattu hotelli ja tähän asti lähinnä perheresortteja kiertäneenä yksi etukäteen eniten kiinnostaneista asioista olikin se, miten palveluiden ja toimintojen suuntaaaminen aikuisille näkyisi ja millainen kokemus se olisi verrattuna perinteiseen luksushotelliin tai -resorttiin.

ENNAKKOLUULOT KARISIVAT HETI

En käynyt Mallorcalla ensimmäistä kertaa, mutta ei paljon muutakaan. Vuosi sitten keväällä lomailin perheen kanssa Zafiro Mallorca -hotellissa Can Picafortissa, Alcudianlahden toisessa päässä. Ennen tätä minulla oli ennakkoluulo Mallorcaa kohtaan. Ennakkoluulo oli vanhaa perua ja perustui enemmänkin luulemiseen ja ikivanhoihin käsityksiin viime vuosituhannen possujuhlista, halvasta viinasta ja massaruokailuista. Yllätys olikin sitten melkoinen, kun viime vuonna totesin, että ainakin Alcudianlahden alue on lähinnä kaikkea muuta. Uskomaton 11 kilometrin hienohiekkainen, hyvinhoidettu ja puhtaanoloinen biitsi, siistit kadut ja sivistyneesti käyttäytyneet kanssalomalaiset. Paljon eläkeläisiä, lapsiperheitä ja pyöräilijöitä. Suomalaisille parasta aikaa on loppukevät ja alkukesä, kun keski-Euroopan lomasesongit eivät vielä ole alkaneet, mutta sää on jo kesäinen.

Alcudianlahti, Mallorca
Port d'Alcudia, Mallorca

ALCUDIAN KAUSI ALKAA MAALISKUUSSA

Nyt toisella kertaa sää hiukan jännitti, millainen sää maaliskuun alussa olisi. Oli hyvä sää, yhtenä päivänä oli pilvistä, mutta muuten aurinko paistoi ja lämpötila vaihteli 20 asteen molemmin puolin. Vierailin Alcudiassa viikolla 10 ja sen aikaisemmin ei oikeastaan kannata mennä, vaikka joku hotelli olisikin auki. Nimittäin valtaosa kaupoista, ravintoloista ja palveluista oli vasta aukaisemassa liikkeitään ja joka puolelta kuului rakentamisen ja puunaamisen kilkutus. Huhtikuun alussa kaikki ovatkin jo auki. Bordoy Alcudia Port Suites -hotellin lähellä on supermarket, kauppoja ja iltapainotteisia ruokaravintoloita. läheisellä rannalla on myös päivällä auki olevia juoma- ja ruokapaikkoja..


Bordoy Alcudia Port Suites -hotellin avaaminen on osa Mallorcan ja ertenkin Alcudianlahden alueen kasvojenkohotusta ja tasonnostoa. Hotellin rakennus on noin 50 vuottaa vanha, paikalla oli aiemmin huoneistohotelli. Niinkuin olettaa voi, kaikki vanha purettiin betonirunkoon asti ja sen lisäksi hotelliin rakennettiin lisäkerros. Kun hotellin kohderyhmäksi valittiin aikuiset ja teemaksi Loxuryn (Loxury = local luxury), keskiöön nousivat aikuisteen lomailot; hyvä syöminen, korkeatasoinen baari, aikuisten spa ja yleinen viihtyvyys. Puutarhassa oleva uima-allasaluekin näytti rauhalliselta keitaalta, jossa on tarpeeksi aurinkotuoleja kaikille, niin aurinkokannella kuin uima-altaan ympärilläkin. Alkukevään viileän sään vuoksi puutarha-alueen toimivuuden testausta ei voinut vielä suorittaa.

Caprice Alcudia Port, Mallorca
Caprice Alcudia Port, Mallorca

HOTELLI BORDOY ALCUDIA PORT SUITES KOKEMUKSIA

Sen sijaan kävin kylpylässä, niin hieronnassa kuin pariinkin otteeseen vieraille maksuttomalla saunaosastolla, jossa on suomalais- ja turkkilaistyyppiset saunat, iso jacuzzialue, suolahuone sekä erilaisia suihkuja. Kokemus oli huomattavan rentouttava ja erityisesti alkukeväästä, kun sää voi olla viileä, on se myös toiminnallisesti järkevä.

Hotellin ravintolassa tarjoillaan aamiainen ja se toimii myös illallisravintolana. Aulassa oleva baari palvelee iltaisin ja kesällä uima-allasalueella on allasbaari. Loxury-teema korostuu aivan erityisesti ruoassa ja juomassa, kokit ja baarimikot ovat pyrkineet tuomaan paikallisia erityisyyksiä mukaan erittäin viimeisteltyihin drinkkeihin ja annoksiin. Erityisesti suosittelen keskittymään aamiaiseen, tilauksesta tehtävät lämpimät aamiaisherkut ovat erinomaisia.

Niinkuin olettaa saattaa huoneissa on kaikki uutta. Hotellin tyylilajina on espanjalainen käsitys pohjoismaalaisuudesta, paljon puuta ja selkeitä linjoja. Ylimmistä kerroksista on merinäköala edessä olevien rakennusten yli ja aivan ylimmässä viidennessä kerroksessa on jokaisessa huoneessa kattoterassi, josta on esteettömät näköalat lähes joka suuntaan. Auringonlaskut vuorten taa ovat mykistävän hienoja.

Caprice Alcudia Port, Mallorca
Caprice Alcudia port, Mallorca
Caprice Alcudia Port, Mallorca

SUOSITTELEN HOTELLIA PARISKUNNILLE

Suosittelen Bordoy Alcudia Port Suites -hotellia erityisesti pariskunnille, jotka eivät kaipaa huumaavaa iltaelämää. Alcudiassa iltaelämä kun keskittyy syömiseen. Ranta-alue on tasaista ja autot on häädetty osittain sivummalle, joten kävelemiseen ja muuhun liikunnalliseen elämään paikka on mitä parhain. Aivan erityisesti ulkoiiluun soveltuu kilometrejä pitkä hiekkaranta ja sitä seuraileva kävelytie.


bottom of page