top of page
  • Timo Kiviluoma

Can Picafort, Mallorca - lapsiperheen varma valinta

Vietin toukokuussa viikon Can Picafortissa (tai Ca'n Picafort) Mallorcalla perheeni kanssa. Majoituimme all inclusive -ratkaisulla Zafiro Mallorca -resortissa noin puoli kilometriä rannalta. Zafiro Mallorca -resortista, sen palveluista ja ennenkaikkea huippuhyvästä all inclusivesta on erillinen blogikirjoitus täällä.

Can Picafort, Mallorca
Can Picafort, Mallorca

Can Picafort sijaitsee Alcudian lahdella, Can Picafortin ja Alcudian välissä on noin kymmenen kilometriä pitkä hienohiekkainen hiekkaranta. Can Picafort on ikiaikainen asuin- ja kauppapaikka, mutta nykyisin täynnä hotelleja, ravintoloita, kauppoja ja muita turisteille tarkoitettuja houkutuksia. Elämä keskittyy rannalle, rannan kävelykadulle sekä läheisille kauppakaduille. Kaikkialla on siistiä ja turvallista, ja ennen sesongin alkua toukokuussa oli jopa hiljaisen oloista.

Can Picafort sopii sinulle ja perheellesi, jos päähuvi etelän lomalla on rantaelämä. Rannan hiekka on puhtaan oloista eikä vedessäkään näkynyt muovi- tai muuta roskaa. Kun kävelee rantaa pitkin Alcudiaan päin, matkalla on muutamia ravintoloita ja kahviloita, luonnonsuojelualueita ja nudisteja. Nudistit ovat enimmäkseen eläkeikäisiä ja omissa oloissaan, mutta koska rantakaistale ei luonnonsuojelualueean ja meren välissä ole kovin leveä, ohikävellessä nämä ilkosillaan rantaelämää viettävät ikääntyneet turistit ovat selvästi näkyvillä. Can Picafortin hotellialueen kohdalla ranta on hyvin ruuhkainen, mutta rantaa pitkin ei tarvitse kävellä kuin puolisen kilometriä ja ruuhka helpottaa.

Hotellivalintaan Can Picafortissa kannattaa kiinnittää huomiota, aivan rannan lähellä olevissa hotelleissa piha-alueet ovat kaduilla kävelevien silmien alla. Ravintoloiden äänet kuuluvatmyös hyvin keskeisellä alueella oleviin hotelleihin ja loma-asuntoihin. Rannasta ei kuitenkaan tarvitse kävellä loivaa mäkeä montaa korttelia ylöspäin ja äänet jäävät taakse.

Can Picafort, Mallorca
Can Picafort, Mallorca
Can Picafort, Mallorca

bottom of page