top of page
  • Timo Kiviluoma

Hotel Castanheiro Madeiralla + pari muuta suositeltavaa hotellia

Kaupallinen yhteistyö Madeiran turistitoimiston kanssa.

Madeira lomasaarena on täynnä kaikentasoisia hotelleja, huoneistohotelleja ja muita lomamajapaikkoja. Olen vuoden sisään käynyt kahdesti Madeiralla ja yöpynyt kolmessä hotellissa. Kaikissa näissä hotelleissa on jotain erityistä alueeseensa nähden, joten uskallan niitä lajissaan suositella. Allegro Madeira sijaitsee Funchalin hotellialueella Lidossa, Hotel Castanheiro Funchalin keskustassa ja Paul do Mar Sea View Hotel surffarikylä Paul do Marissa Madeiran etelärannikolla.

Allegro Madeira

Allegro Madeira on rungoltaan vanha hotelli. Se oli pitkään peruskorjauksessa vuonna 2017 ja uusittiin käytännössä kokonaan. Hotelli tunnettiin ennen Funchalin rumimpana rakennuksena nimeltään Gorgulho Hotel. Taksinkuljettajat muistavat edelleenkin hotellin vanhalla nimellä tai suljettuna paikkana. Hotelli on tunnettu ulkoseinän perinteistä madeiralaista tiilipinnoitetta muistuttavasta kuvioinnista. Se sijaitsee Funchalin hotellialue Lidossa. Hotellin lähellä on useita hyviä pikkuravintoloita, mm. hyvä pizza- ja pastaravintola Casa Italia sekä hyvinvarusteltu ja edullinen supermarket Pingo Doce.

Allegro Madeira on kymmenkerroksinen betonikolossi, jopa uima-allasalue on betonin leimaama. Kaikki pinnat sisällä on uusittu ja ulkona vähintäänkin puhdistettu. Me yövyimme hotellin kymmenennessä kerroksessa, josta aukeavat erinomaiset merinäköalat. Vielä paremmat näköalat olisivat olleet 11. kerroksen kattoterassilta, mutta se oli vieraillessamme kiinni kovan tuulen vuoksi. Kattoterassi ei talviaikaan ole muutenkaan auki kuin viikonloppuisin.

Tiles Madeira Hotel, Funchal, Madeira
Tiles Madeira Hotel, Funchal, Madeira

Ennen joulua Madeiralla on vielä off-season, joten hotelleissa on hiljaista. Allegro Madeiran hiljaisuutta korosti vielä se, etttä hotelli oli ollut auki vasta hyvin vähän aikaa. Esimerkiksi isohkolla uima-allasalueella olimme lähes joka kerta ainoat auringonottajat. Uima-allasalueen hiljaisuuteen saattoi tosin vaikuttaa sekin, että uima-altaan vettä ei lämmitetä. Myöskään hotellin tarjoama maksuton wifi ei toimi oikeastaan ollenkaan uima-allasalueella. Hotellin sisätiloissa wifi toimii moitteettomasti. Hotellin aamiainen oli hyvälaatuinen, muttei mitenkään erityisen runsas. Lämpimät ruoat, kuten munakkaat ja makkarat, tilattiin listalta ja ne tehtiin heti tilauksen jälkeen.

Tiles Madeira Hotel, Funchal, Madeira
Tiles Madeira Hotel, Funchal, Madeira
Tiles Madeira Hotel, Funchal, Madeira

Hotellissa on erikokoisia huoneita, me yövyimme kolmelle hengelle tarkoitetussa huoneessa. Huone oli tilava ja siinä oli kaksi parveketta; isompi merelle päin ja pienempi naapurustoon päin. Pienempi oli kätevä pyyhkeiden kuivattamiseen. Hotellihuone itsessään oli skandinaaviseen tyyliin minimalistisesti ja tyylikkäästi sisustettu.. Kylpyhuone oli tyyliltään samassa sarjassa, mutta kooltaan pieni. Kylpyhuoneen pieni koko paljastaa rakennuksen iän samalla tavoin kuin vaikkapa Hotelli Helkassa Helsingissä.

Oikeastaan ainoa oikeasti häiritsevä asia oli naapuritontilla louskuttaneet 2-3 piskiä. Ne aloittivat haukkumisensa heti aamulla ja jatkoivat haukkumistaan ajoittaisesti läpi koko päivän melko myöhään.

Tiles Madeira Hotel, Funchal, Madeira
Tiles Madeira Hotel, Funchal, Madeira

Suosittelen Allegro Madeiraa tyyliä arvostaville pariskunnille tai ystäväporukoille. Lähes vastapäätä oleva edullinen supermarket Pingo Doce lisää käytännöllisyyttä, sieltä voi ostaa vedet, viinit ja muut juomat, hedelmät, leivonnaiset sekä muun tarvittavan.

 

Hotel Castanheiro

Hotel Castanheiro sijaitsee aivan Funchalin keskustassa. Se on rakennettu kolmeen vanhaan rakennukseen, mikä aiheuttaa hieman sokkeloisuutta. Keskeisestä sijainnista huolimatta hotellia ympäröiviltä kaduilta ei kuulu juurikaan ääniä sisälle. Vieraillessani yövyin ensimmäisen kerroksen huoneessa, mutta siitä ei ollut mitään haittaa. Hotel Castanheirossa on hieno aurinkoterassi katolla, jossa sijaitsee hotellin huonemäärään nähden riittävä määrä aurinkotuoleja, pienehkö uima-allas sekä talvellakin sopivan lämmin poreallas. Kattosijainti takaa huikeat näkymät niin auringonnousuun kuin pimeän tullen kaupungin valoihinkin.

Hotel Castanheiro, Funchal, Madeira
Hotel Castanheiro, Funchal, Madeira
Hotel Castanheiro, Funchal, Madeira

Castanheiron aamiainen on yltäkylläinen ja aamiaistila on kaunis. Hotellissa on hyvintoimiva wifi niin huoneissa kuin yleisissäkin tiloissa. Jos olet liikkeellä vuokra-autolla, auto tulee pysäköidä jollekin lähikadulle.

Suosittelen Hotel Castanheiroa pariskunnille. Hotellin tunnelma on romanttinen ja siitä on helppo lähteä illanviettoon kaupungille.

 

Paul do Mar Sea View Hotel

Paul do Mar Sea View Hotel sijaitsee Paul do Marin kylässä, noin 40 minuutin ajomatkan päässä Funchalista Madeiran aurinkoisella etelärannikolla. Talviaikaan Madeiralla kannattaa valita hotelli saaren etelärannikolta, sää on merkittävästi aurinkoisempi kuin usein sateisella pohjoisrannikolla. Saaren keskiosan korkeat vuoret blokkaavat usein sateet ja tuuletkin pohjoispuolelle. Paul do Mar on Madeiran etelärannikon pikkukylien ketjussa viimeinen kylä, kuuluisa Atlantin mahtavista mainingeista ja surffareistaan. Kylässä on neljä baaria, pankkiautomaatti, kirkko ja yksi hotelli. Muut palvelut pitää hakea noin 15 minuutin ajomatkan päästä olevasta Calhettan kylästä.

Paul do Mar Sea View Hotel on vanha huoneistohotelli. Suomessa saman aikakauden hotelleja ovat 1970-luvun kylpylähotellit, esim. Jyväskylän Laajavuoressa. Hotelli on hiljakkoin vaihtanut omistajaa ja siellä on menossa kunnostusohjelma. Hotellin yleiset tilat ovatkin varsin hyvässä kunnossa, mutta erityisesti huoneissa ikä näkyy pintojen, huonekalujen ja laitteiden merkittävänä kuluneisuutena ja surkeana äänierityksenä. Hotellin wifi ei toimi kuin hotellin aulatiloissa, mikä on hiukan outoa.

Paul do Mar sea View Hotel, Madeira
Paul do Mar sea View Hotel, Madeira
Paul do Mar sea View Hotel, Madeira

Meillä oli tilava huone, jonka parvekkeelta oli erinomainen näköala avomerelle auringonlaskuun. Myös hotellin aurinkokannelta ja uima-allasalueelta oli hienot näkymät merelle. Ulkouima-altaan vettä ei lämmitetä, mutta puutteen korvasi uima-allasalueella ollut sisäuima-allas, jossa vesi oli lämmintä.

Paul do Mar on hyvä tukikohta saarella retkeilyyn, mutta vuokra-auto on välttämätön. Me kävimmekin mm. levadoilla yli kilometrin korkeudessa saaren keskiosissa.

Suosittelen huoneistohotelli Paul do Mar Sea View Hotellia muutaman yön tukikohdaksi, josta käsin hyvä tutustua saaren länsi- ja keskiosiin. Autoilemalla kylästä on hyvät yhteydet.

Disclaimer: Yövyin Madeiran hotelleissa Madeiran Turismitoimiston vieraana. Mielipiteeni ovat kuitenkin aina minun, eikä niitä voi ostaa. Haluatko hotellibloggaaja Timo Kiviluoma arvioivan edustamasi hotellin? Ota yhteyttä!

Muut Madeira-blogipostaukset

bottom of page