top of page
  • Timo Kiviluoma

Clarion vai Torni, kumpi tornihotelli on parempi?

Clarion Hotel Helsinki vai Solo Sokos Hotel Torni Tampere, kumpi on parempi?

Olen noin kuukauden sisällä yöpynyt näissä kahdessa uudehkossa suomalaisittain tornihotellikategoriaan kuuluvassa hotellissa. Kummassakin on vielä uuden tuntua, mutta selkeimmät lastentaudit on jo ohitettu. Tässä täydellisen subjektiivinen vertailu näiden kahden hotellin paremmuudesta.

Hotellihuone

Kummassakin hotellissa on eri tasoisia hotellihuoneita. Yövyin kummasssakin keskitason huoneessa kivassa maisemakorkeudessa. Solo Sokos Tornin huoneessa on lisäksi kylpyamme. Se voittaakin tämän sarjan tilavamman huoneen ansiosta, lapsen vuode ei tukkinut huonetta aivan kokonaan. jos et tarvitse lisävuodetta, voit laskea nämä pisteet tasaan 1-1.

Solo Sokos Hotel Torni Tampere

Solo Sokos Hotel Torni Tampere: King-kokoluokan huoneeseen mahtui lisävuode vaivatta.

Pisteet Solo Sokos Torni Tampereen hyväksi 0-1.

Sauna ja uima-allas

Kummassakin hotellissa on sauna ja kuntosali, mutta Clarion Hotel Helsinki voittaa tämän ottelun selvästi 16. kerroksen ulkouima-altaansa ansiosta.

Clarion Hotel Helsinki, ulkouima-allas

Clarion Hotel Helsinki ja aivan mahtava 16. kerroksen ulkouima-allas.

Pisteet tasan 1-1.

Sijainti

Clarion Hotel Helsinki sijaitsee Jätkäsaaressa keskustan ulkopuolella melkoisten rakennustöiden ympäröimänä. Sieltä on helppo ratikkayhteys keskustaan, mutta aivan lähellä ei ole mitään erityisen kiinnostavaa. Solo Sokos Torni sijaitsee rautatieaseman vieressä, mutta keskustaan nähden radan väärällä puolella,. Sen vieressä on basaarimainen ostoskeskus kauppoineen ja ravintoloineen, Lähietäisyydellä myös mm. Tampere-talo ja Tammelantori. Solo Sokos Torni voittaa tämän ottelun kiinnostavamman lähiympäristönsä ja keskustan kävelyetäisyytensä ansiosta.

Solo Sokos Hotel Torni Tampere sijaitsee keskustassa

Solo Sokos Hotel Tampere on keskustassa, mutta radan väärällä puolella.

Pisteet Solo Sokos Torni Tampereen hyväksi 1-2.

Aamiainen

Kummassakin on keskimääräistä suomalaista hotelliaamiaista parempi aamiaianen, mutta mitenkään erityisen ihmeellinen ei kumpikaan ole. Solo Sokos Tornissa saa tamperelaiselle hotellille tyypillisesti mustaamakkaraa, mikä on aina iso etu, mutta tässä kategoriassa ei eroa löydy, kummallekin piste.

Solo Sokos Hotel Torni tampere, mustamakkara-aamiaista

Solo Sokos Hotel Tampere: Jos Tampereella ei aamiaisella saa mustaa makkaraa, niin pettymyshän se on.

Pisteet Solo Sokos Torni Tampereen hyväksi 2-3

Henkilökunta

Saapuessamme Solo Sokos Torniin poika valitteli pientä flunssaansa. Asettauduttuamme hotellihuoneeseen lähdimme kaupungille noin 15 minuutin kuluttua saapumisestamme. Oven kahvaan oli tällä välin ilmestynyt pieni pussukka, jossa oli kylpyöljyä ja karkkia, osoitettuna pojalleni. Wow, todella hyvin reagoitu. Clarion Hotel Helsingissä henkilökunta oli ystävällistä ja huonekortissa luki minua palvelleen henkilön nimi. Mitenkään erityisesti he eivät kuitenkaan onnistuneet yllättämään minua. Yllätysmomentista Solo Sokos Tornille piste.

Pisteet Solo Sokos Torni Tampereen hyväksi 2-4

Maisemat

Uuden tornihotellin etu on luonnollisesti uusi ja erilainen näkökulma kaupunkiin. Clarion Hotel Helsinki sijaitsee merenrannassa ja tarjoaa aivan huikeat näköalat Hietalahteen, Jätkäsaareen ja merelle. Lisäksi kahden tornin ehdottomana etuna on se, että toisen tornin huipulle voitiin rakentaa Sky Bar. toisen torinin huipulle uima-allas saunoineen. Solos Sokos Hotel Tampere on Clarionia korkeampi, mutta ympäristö ei tarjoa yhtä hienoja näköaloja. Tämän sarjan voittaa Clarion Hotel Helsinki.

Clarion Hotel Helsinki, Sky Bar näköala

Clarion Hotel Helsinki: Ehkäpä paras paikka katsella auringonlaskua on Clarionin Sky Bar.

Pisteet Solo Sokos Torni Tampereen hyväksi 3-4.

Voitto Tampereelle!

Voittoa juhlitaan siis niukasti Tampereella, mutta jos huoneen koolla ei ole sinulle merkitystä, voit pitää ottelua tasapelinä. Kumpikin uusi hotelli on ottanut hyvin paikkansa kaupungissaan ja kummassakin on wow-elementtejä.

Linkit hotellien saiteille tässä:

bottom of page