top of page
  • Timo Kiviluoma

Kaupunkiloma lapsiperheelle trooppisessa Bangkokissa

Kaupallinen yhteistyö Anantara Riversiden kanssa.

Thaimaan megacity Bangkok ei ensiajattelemalta vaikuta ideaalilta lomapaikalta lapsiperheelle. Kliseet villistä yöelämästä ja aikuisten hauskasta pitävät varmasti suurelta osin paikkansa, mutta keskustan ulkopuolella jokivarressa on todellinen hotellihelmi, Anantara Riverside Resort. Se on oikeastaan aika täydellinen paikka niin lapsiperheen kuin useimpien muidenkin rennolle resort-lomalle kaupungissa.

Anantara Riverside Resort, Bangkok Thailand

Miksi valita Bangkokin jokivarsi?

Bangkok sijaitsee tropiikissa, joten siellä on aina trooppisen kuuma. Tiivisti rakennettu keskusta on helteessä melkoinen pätsi, joten jokivarressa helle tuntuu maltillisemmalta. Kaupunki on kasvanut voimakkaasti ja lähes 10 miljoonaa asukasta ja turistia tekevät keskustasta varsin uuvuttavan. Onkin rauhoittavaa päästä pois väentungoksesta. Bangkokissa tapahtuneet pommi-iskut ja mellakat tapahtuivat vuosikymmen sitten keskustassa, jokivarressa on ollut selvästi rauhallisempaa..

Bangkok traffic

Miksi Anantara Riverside on paras valinta?

Jokivarteen on viime vuosina rakennettu paljon, myös uusia hotelleja rakennetaan koko ajan. Anantara Riverside Resort eroaa oikeastaan kaikista muista jokivarren hotelleista resort-luonteellaan. Hotellirakennuksia ympäröi trooppinen puutarha ja iso uima-allasalue. Siellä voi nauttia helposta aurinkolomasta, vain hiekkaranta ja meri puuttuvat. Sen sijaan suurkaupungin ostosmahdollisuudet, huvitukset ja nähtävyydet ovat helposti saavutettavissa.

Anantara Riveerside Resort, Bangkok, Thailand
Anantara Riverside Resort, Bangkok, Thailand
Mnitor Lizard at the garden of Anantara Riverside Resort, Bangkok, Thailand

Kohtuuhintaisia palveluita ihan vieressä

Anantara Riversiden kanssa samalla tontilla on pienehkö ostoskeskus Riverside Plaza. Ostoskeskus on yksi niistä syistä, miksi Anantara Riverside on niin suositeltava lastenkin kanssa. Ostoskeskuksesta löytyy melkoinen määrä kohtuuhintaisia kahviloita ja ravintoloita: useampi japanilainen, pari thaimaalaista, pizzaravintola, hampurilaisravintola, diner, konditoria, jäätelöbaari ja kalliimpi kahvila.

Me kävimme parikin kertaa Thai Expressissä (konstailematon ja nopea thairavintola) Coffee Clubissa (hyvätasoinen diner) sekä hampurilaisravintolassa. Lisäksi hyväksi lounasvaihtoehdoksi osoittautui Pizza Company, jossa oli lounastarjouksessa kaksi pizzaa yhden hinnalla. Ota pizzat mukaasi ja voit syödä ne vaikkapa hotellin uima-altaan äärellä tai huoneessasi.

Lisäksi ostoskeskuksessa on mm. apteekki, pankkiautomaatti ja muutama vaateliike, mutta varsinaiset ostokset kannattaa tehdä keskustassa. Ostoskeskuksen päällä on 25-kerroksinen kongressihotelli Avani, jonka 25. kerroksen baarissa kannattaa käydä katsomassa maisemia niin päiväsaikaan kuin pimeän tultuakin.

Avani Riverside, Bangkok, Thailand

Helppoa liikkumista joella ja Sky Trainilla

Useimmilla Chao Phraya -joen varressa sijaitsevilla hotelleilla on oma maksuton jokiveneyhteys lähimmälle Sky Train -asemalle. Jokivene on mukava tapa liikkua lastenkin kanssa ja samalla katsella jokivarren elämää ja muuta liikennettä joella. Anantara Riversidesta venematka Saphan Taksin Sky Train -asemalle kestää noin 15 minuuttia. Jokivene vie aivan aseman viereen. Tämä Sky Train -linja vie suoraan keskustan ostoskeskusalueelle, sopiva pysäkki poisjäämiseen on Siam.

Sky Train on Bangkokissa erittäin suositeltava liikkumismuoto. Junat voivat ajoittain olla ruuhkaisia, mutta junavaunut ovat ilmastoituja ja ne kulkevat muun liikenteen yläpuolella ja välttävät näin Bangkokin massiiviset liikenneruuhkat. Liput ostetaan kuljetun matkan perusteella, joko asemilla olevista automaateista tai lipputoimistosta.

Anantara Riversidea vastaapäätä joen toisella rannalla on uudehko iltamarkkina-alue Asiatique The Riverfront. Siellä on noin 40 ravintolaa ja 1500 kojua. Anantara Riversidesta sinne pääsee helpoiten jokiveneellä: ensin Anantaran jokiveneellä Sky Train -aseman viereiselle laiturille ja sieltä Asiatiquen omalla ilmaisella nonstop -jokiveneellä perille. Asiatiquen jokivene on usein aika ruuhkainen ja siihen voi joutua jonottamaan. Anantaran jokivene poikkeaa reitiltään Asiatiqueen iltayhdeksän jälkeen, joten iltamarkkinoilta pääsee helposti ja nopeasti takaisin hotellille.

Chao Phraya, Bangkok Thailand

Kolme käytännön Bangkok-vinkkiä

1. Edullinen thaihierontapaikka

Anantara Riversidessa on spa, jossa saa thaihierontaa, mutta hinta on todella kova. Jos sen sijaan kävelet Riverside Plazasta ulos kadulle, käännyt vasemmalle ja ylität kanavasillan, löydät pienen ja hieman nukkavierulta näyttävän hierontalaitoksen paikallisen katukeittiön vierestä. Paikan omistava rouva puhuu hyvin englantia, hierojat eivät juurikaan. Hinnat ovat kuitenkin erittäin halvat, 1 tunti/9 euroa, 2 tuntia/15 euroa (helmikuu 2017).

Hierojat olivat taitavia ja osasivat hommansa, mutta kun kahden tunnin hieronnassa ensimmäinen tunti keskittyi jalkoihin, välillä toivoi jopa vähän nopeampaa etenemistä. Kokeile aluksi yhden tunnin hierontaa ja jos tykkäät, mene seuraavana päivänä uudestaan kahdeksi tunniksi. Thaihieronnalla on Suomessa osittain arveluttava maine, mutta oikeasti sillä ei ole mitään tekemistä seksin kanssa.

2. Minimarketista juomat ja herkut

Anantara Riversiden juomien ja herkkujen hinnoittelu on juuri sellaista, mitä viiden tähden hotellilta voi odottaa. Allasbaarissa on illansuussa happy hour ja Numero Uno -kahvilassa ajoittain kahvi ja kakkupala -tarjouksia, jolloin hinnat ovat kohtuullisia. Jos kuitenkin lähdet Riverside Plazasta ulos kadulle, käännyt oikealle ja ylität kadun ylikulkusiltaa pitkin, kävelysillan toisessa päässä on pieni minimarket, josta juomat ja herkut löytyvät edulliseen hintaan.

3. Sky Train -asemalla paljon portaita

Vaikka Anantara Riversiden jokiveneyhteys Saphan Taksin Sky Train -asemalle onkin kätevä ja suositeltava, kannattaa huomata, ettei tällä asemalla ole hissiä eikä liukuportaita. Ensin on noustava portaat lippuhallitasolle ja sieltä vielä toiset portaat laituritasolle. Näin ollen en suosittele yhteyttä lastenrattaiden kanssa kulkeville. Muutenkaan kaupungilla liikkuminen lastenrattaiden kanssa ei ole hyvä idea, portaita ja kynnyksiä tulee vastaan muuten helposti kuljettavissa kävelyputkissa. Ruuhka-aikana voi myös olla vaikeaa päästä rattaiden kanssa sisään Sky Trainiin.

Myöskään painavien matkalaukkujen kanssa ei kannata lähteä portaisiin, joten vaikka kartalla junayhteys lentoasemalta keskustaan ja sieltä Sky Trainilla joenrantaan näyttää mahdolliselta, ei se käytännössä sovellu lentokenttäyhteydeksi.

Anantara Riversiden huoneet

Anantara Riversidessa on tarjolla eritasoisia huoneita. Me olemme lapsen kanssa majoittuneet juniorsviittiin, joka on käytännössä iso hotellihuone. Halvimman hintakategorian huoneista voi olla näköala pysäköintitaloon. Hotellissa on runsaasti ilmastoituja aulatiloja, joten jos huone on vain nukkumista varten, halvimmankin kategorian huone on ihan ookoo. Wifi toimii hyvin koko resort-alueella.

Anantara Riverside Resort, Bangkok, Thailand

Kaupallinen yhteistyö

Olen majoittunut perheeni kanssa Anantara Riverside -hotellissa kahdesti ja voin lämpimästi suositella Anantara Riverside Resortia lapsiperheille. Vaikka tämä blogikirjoitus onkin kaupallista yhteistyötä Anantara-hotelliketjun kanssa, mielipiteeni ovat aina vain ja ainoastaan omiani.

Bangkok, Thailand

Anantara Riverside Resort, Bangkok, Thailand
Bangkok, Thailand

bottom of page