top of page
  • Timo Kiviluoma

Parasta vuonna 2016

Vuoden parhaat -listat ovat viihdettä. Ne ovat täydellisen subjektiivisia ja hetkeen kuuluvia. Minun bloggausvuoteni sujui loppua kohden yltyvässä myötätuulessa, toivottavasti sama myötätuuli kantaa koko vuoden 2017. Mutta miten valita parhaat? Minun TOP 5 -hetkeni olivat nimenomaan niitä nimenomaisia hetkiä, jolloin tiesin kirjoittavani juuri siitä asiasta blogiini. Ole hyvä.

1. Parhaat sateenkaaret

Madeira

Bloggausretki Madeiralle todisti oikeaksi madeiralaisten lausahduksen siitä, että Madeiralla on yhden päivän aikana neljä vuodenaikaa. Ryhdyin matkan aikana pyydystämään kameran linssiin kuvia sateenkaarista. Sinulle, sateenkaarikuiskaaja, ole hyvä

Lisää Madeiran luonnosta täällä, lounaista täällä ja tekemisestä täällä.

2. Paras hotelliaamiainen Helsingissä

Radisson Blu Plaza, Helsinki

Arvostelen hotelleja kolmen kriteerin perusteella: palvelun laatu, kylpyhuoneen tyylikkyys ja aamiaisbuffetin taso. Olin kuullut puhuttavan hyvää Plazan aamiaisesta, mutta silti se pääsi yllättämään. Ei tietenkään kannata verrata tätä vaikkapa Thaimaan hotellien herkkutaivaisiin, mutta suomalaisella mittapuulla mitaten Radisson Blu Plaza onnistuu erinomaisesti.

Katso loput aamiaiskuvat täältä.

3. Paras suklaaöveri

Fazer Visitor Center

Suomalaisille suklaa tarkoittaa Fazeria ja Fazerin uusi vierailukeskus tarjoaa aikuisillekin mahdollisuuden taantua luokkaretkitasolle syötävässä suklaanäyttelyssään. Älä kiirehdi, syö suklaata, minkä jaksat ja nauti elämästä.

Fazerin Mignon-pupu kuvissa täällä.

4. Paras ysäri

Apulandia, lahti

Jos olet viettänyt nuoruutesi 1990-luvulla, Apulandia Lahden Hennalassa on aikakone nuoruuteesi. Ja vaikket olisi, on se silti hyvä ajankuva vielä melkoisen viattomaan suomalaiseen musiikkibisnekseen, punk-bändien tee-se-itse -kulttuuriin ja tietysti Apulanta-bändin nousuun ja uhoon.

Apulandia kuvina täällä.

5. Paras ruokaelämys ruotsinlaivalla

Viking Gabriella

Jokaisella suomalaisella on muistoja ruotsinlaivalta. näissä muistoissa koetaan ekaa kertaa, syödään ja juodaan eksoottisia ja heittäydytään vapaalle. Nykytilanne ei vastaa muistojen kimalletta, vaikka parhaansa laivayhtiöt tekevät uudistaessaan jo vanhenevia laivoja. Viking Gabriellalla ymmärsin vihdoin, että laivan parasta ruoka-antia ei ole buffet, vaan gourmet.

Katso ruokakuvia ruotsinlaivalta täällä.

Kiitos Visit Portugal, Fazer, Apulandia ja Viking Line, että sain tulla vieraaksenne.

bottom of page