top of page
  • Timo Kiviluoma

Apulandia - visuaalisuuden juhlaa

Apulandia, Lahti Hennala.

Apulandia, Lahti

Moni taisi ällistyä yli vuosi sitten kuultuaan, että rockbändi Apulanta, tai tarkemmin sanottuna sen taustayhtiö, on ostanut lakkautetulta varuskunta-alueelta Lahden kaupungin kupeesta Hennalasta kokonaisen punatiilisen suojellun talon. Sitten ei kuulunutkaan pitkään aikaan mitään, kunnes nyt samana syksynä kohua herättäneen elokuvan kanssa museo aukesi. Tai museo ei oikeastaan ole hyvä nimike tälle toiminnalliselle tilakokonaisuudelle, jossa Apulanta pitää toimistoaan ja jossa se myös treenaa .

Jos Apulanta on yhtyeenä tai ilmiönä jäänyt vieraammaksi, lue lisää vaikka Wikipediasta.

Toni Wirtanen Apulandiassa

Pääsin tutustumaan Apulandiaan tilaisuudessa, jossa Toni Wirtanen esitteli Apulandiaa ja sen tausta-ajatuksia. Nähtyäni maailmalla hienoja rock- ja pop-museoita, olin hieman varauksellinen. Voisiko heinolalainen rock-bändi päästä samaan kuin vaikkapa ruotsin megabändi ABBA omassa museossaan? Kuinka iloisesti olinkaan yllättynyt, kun heti sisääntultuani ymmärsin, että yhtä pitkälle on päästy. Toki kokoluokka on pienempi, mutta viimeistelyn aste ja yksityiskohtien määrä ovat täysin samalla tasolla.

Apulandian hienoin piirre on siihen sisäänkirjoitettu elämä. Bändi treenaa ja punoo bisnesjuoniaan siellä viikolla, jolloin Apulandia ei ole yleisölle auki. Viikonloppuna, jolloin keikkaillaan, Apulandia on avoinna ja ehkäpä viikolla synnytetyn uuden hitin aihio vielä leijuu ilmassa.

Jos olet Apulanta-fani, Apulandiaan knnattaa tulla kauempaakin. Paikalla hurahtaa helposti useampi tunti. Ja vaikka et olisikaan fani, kannattaa paikalla käydä yksityiskohtien runsauden sekä visuaalisen kauneuden takia.

bottom of page