top of page
  • Timo Kiviluoma

Keskiaika on muodikasta

Keskiaika on nykyään kovin muodikasta. Asialle omistautuneita harrastajia on suurin joukoin, ja tapahtumia järjestetään kesäaikaan lähes joka viikonloppu jossain päin Suomea. Genre on sisäänpäinlämpiävä ja vaatii asialleen omistautumista: aitouden tavoittelussa tosiharrastajat ovat valmiita menemään melkoisen pitkälle. Tavissuomalaiselle helpoin tapa saada idea keskiaikaharrastuksen luonteesta ja muutenkin päästä tunnelmaan ovat keskiaikamarkkinat.

Me kävimme Hollolan keskiaikamarkkinoilla ja tapahtuma osoittautui kiinnostavammaksi kuin ajattelinkaan. Meille asiaan perehtymättömille näytökset olivat helpoin tapa osallistua katsojana tapahtumaan. Katsoimme kaksi näytöstä, taistelunäytöksen ja hevosturnajaiset. Taistelunäytös kärsi hiukan hajanaisuudesta, mutta hevosturnajaiset olivat hyvin järjestettyä vauhdin juhlaa.

Hollolan keskiaikamarkkinat
Hollolan keskiaikamarkkinat
Hollolan keskiaikamarkkinat
Hollolan keskiaikamarkkinat

Taphtumista saa parhaiteen selkoa oman alueesi paikallislehdistä. Googlettamalla saat selvää, olisiko vaikkapa kesälomamatkasi varrella jokin aikatauluusi sopiva tapahtuma. Jos sää suosii, keskiaikamarkkinoilla on lapsillekin paljon nähtävää. Aikuisia kiehtoo harrastukseen uppoutuneiden omistautuminen asialleen.

bottom of page