top of page
  • Timo Kiviluoma

Ruokaretkellä Gabriellan kanssa

Yhteistyössä Viking Linen kanssa lähdimme perheeni kanssa ruotsinristeilylle kokemaan telakalta vasta palanneen Viking Gabriellan ravintolat. Vaikka Viking Line sponsoroikin matkaamme, näkemykseni ruoista ja juomista ovat silti vain ja ainoastaan minun ja perheeni.

Food Garden -ravintola

Food Garden on Viking Linen À la carte -ravintola. Food Gardenissa voit tilata kaikki ruoat listalta tai valita alku- ja jälkiruoat noutopöydästä. Me tilasimme aikuisille pääruoat listalta sekä alku- ja jälkiruoat noutopöydästä. Lapselle ei oikein ollut soveltuvaa ruokaa niin aikuisten kuin lastenkaan listalla, joten tilasimme lapselle pelkän noutopöydän.

Noutopöydän äärellä ymmärsimme, että olisi ollut parempi tilata alku- ja jälkiruoat erikseen. Alkuruokavalikoima oli sopivan laaja ja vaihteleva, mutta jälkiruokapöytä oli odotuksiin nähden lähinnä pettymys. Lisäksi lapsen mielestä pääruoka noutopöydästä ei ollutkaan kovin hyvä idea.

Food Garden
Food Garden

Onneksi hyvä tarjoilijamme ehdotti, että tilaisimme lapselle pääruoaksi viereisestä grilliravintolasta hampurilaisannoksen. Annoksen tuleminen kesti jonkin aikaa, mutta odottaminen kannatti. Annos sekä näytti erinomaiselta, että myös hampurilaisasiantuntijamme mielestä oli sitä. Aikuisten pääruoka-annokset, niin kala kuin häränfileekin, olivat kauniita ja maistuivat hyvin. Laivan viinejä kehutaan eri viinitesteissä onnistuneiksi valinnoiksi, eivätkä ne pettäneet tälläkään kertaa.

Food Garden
Food Garden

No Name -ravintola

No Name on Viking Gabriellan uusi yllätysmenu-ravintola. Ravintolan idea on se, että tilaat joko 7 tai 9 ruokalajin illallisen ja halutessasi siihen liittyvän juomapaketin. Lapsille ei ole erillistä juomapakettia. Me tilasimme 9 ruokalajin maistelumenun ja siihen soveltuvn juomapaketin aikuisille. Poika oli tyytyväisen oloinen Fantaansa.

Aterioinnin ideana on yllätyksellisyys, seuraavaa ruokalajia voi vain arvailla. Ruokaan tulee keskityttyä tällä tavoin paljon enemmän, sen ulkonäköä, tuoksua ja makua tulee arvioitua huolellisesti. Ruoasta myös syntyy keskusteltua huomattavasti normaalia enemmän. Lapsesta oli hauskaa erityisesti arvuutella, mikä seuraava ruokalaji voisi olla. 12-vuotias poikamme maistoi kaikkia annoksia ja söi useimmat hyvällä ruokahalulla kokonaan. Kovin nirsoille ja ennakkoluuloisille lapsille en kuitenkaan tätä ruokailun muotoa suosittelisi. Lisäksi aterioinnin kesto, 2,5-3 tuntia voi olla joillekin lapsille liikaa - ja samalla pilata aikuistenkin ruokanautinnon.

Erillisenä tilattava juomapaketti tarkoittaa jokaista ruokalajia kohden erityisesti valittua juomaa, joka sopii juuri sen ruoan kanssa. Juomat korostivat hyvin ruoan makuja, mutta kun jokaista ruokalajia varten pöytään tuotiin uusi lasillinen juomaa, oli kokonaisalkoholimäärä aika iso. Voisikohan osa ruokajuomista olla alkoholittomia? Jos käytät alkoholijuomia kovin harvoin, voi kokonaismäärä olla liiallinen.

En aio pilata ravintolan yllätysmomenttia. Alla on kuitenkin muutamia kuvia annoksista, jotta saat käsityksen annosten lajista.

Food Garden -aamiainen

Ruotsinlaivojen buffet-aamiaiset ovat kuuluisia tankkauspaikkoja. Siitä huolimatta kannattaa aamiaiseenkin panostaa. Food Gardenissa on kiireetön tunnelma, huomaavaiset tarjoilijat ja vaihtelevan hyvä valikoima - kuitenkin aina selvästi parempi kuin buffet-aamiaisella. Eikä ravintola, jossa pöytiinohjausta odotellessa kysytään "Haluatteko lasin kuohuviiniä", voi koskaan olla täysin epäonnistunut.

Tukholman-risteily toteutui yhteistyössä Viking Linen kanssa. Mielipiteeni ja kokemukseni ovat kuitenkin vain ja ainoastaan omiani. Koko perhe tykkäsi ruokaelämyksistä, eikä huteja ollut montaa. Molemmat arvioimani ravintolat toimivat hyvin lastenkin kanssa, jos lapset ovat tottuneet edes vähän nakkeja ja ranskalaisia haastavimpiin ruokiin.

bottom of page