top of page
  • Timo Kiviluoma

Tallink Spa & Conference Hotel - uusi värimaailma rauhoittaa

Kaupallinen yhteistyö Tallink Hotels kanssa.

Tallink Spa & Conference -hotelli on ollut Tallinnan hotelleista se, jonka tyyli on minua ehkä vähiten kiinnostanut. En nyt ole viktoriaanisen pönötyksenkään ystävä, mutta tämän hotellin avaruusteemainen lasvegasjäljitelmä on kirveltänyyt jo ajatuksenakin silmiä. Siksipä olinkin hyvin kiinnostunut, kun tapasin Tallink Hotels markkinointijohtajan Marina Mättikin ja hän kertoi, että hotellissa on menossa laajamittainen remontti, jossa kerros kerrallaan peruskorjataan kaikki hotellin huoneet, ravintola ja kokoustilat. Samalla hotellin värimaailma muuttuu klassisen hillityksi. Sovimmekin, että tulen katsomaan miltä hotelli näyttää uudistuksen keskellä. Vierailuaikaamme viidennen kerroksen superior-huoneet ja alakerran ravintolatilat olivat jo uudessa kuosissa ja parhaillaan tehtiin kokoustilojen remonttia. Loput huoneet tulevat remontoitavaksi myöhemmin tänä ja ensi vuonna.

HUONEET

Yövyimme viidennen kerroksen superior-huoneessa, kaksi aikuista ja teini-ikäinen poika. Huone oli juuri niin hyvännäköinen ja pohjaratkaisultaan perheelle sopiva kuin olin kuvista nähnyt. Huoneen kaikki pinnat ja kalusteet on uusittu. Mielestäni värimaailma huoneessa ja kylpyhuoneessa sekä kalustevalinnnat ovat hyvin onnistuneita. Erityisesti olin tyytyväinen sänkyyn ja vuodevaatteisiin, niistä tuli jopa ylellinen tunnelma. Meidän huoneesta oli näkymä vastapäisen toimistorakennuksen seinään, eli näkymillä ei voi kehua, mutta toisaalta ulkoa ei kuulunut yhtään mitään, ei päivällä eikä illalla.

Tallink Spa & Conference -hotel, superior-huone
Tallink Spa & Conference -hotel, superior-huone

SPA

Hotellissa on melko suuri kylpylä, josta saa myös hoitoja. Hoidoissa en käynyt, joten niitä en voi arvioida. Kylpylän leimallisin tuntomerkki on valtava hissiaulaan aukeva allastila. Tuntui jotenkin oudolta katsoa ihmisiä uimapuvuissaan hissiä odotellessa. Allastila jatkuu pois näkyvistä aina ulos asti. Altaat ovat melko matalia ja käytännössä tehty oleiluun vedessä, uimiseen niistä ei juurikaan ole. Altaassa olevasta swim up -baarista voi tilata juomia rannekkeen maksuominaisuuden avulla. Heinäkuussa altaissa oli aika paljon lapsia ja teiniä ja tunnelma oli ajoittaain aika levoton. Enemmän kuin allasosastosta viehätyin laajasta saunaosastosta, useat höyrysaunat ja tavallinen suomalainen sauna tarjosivat tilaa kaikille. Allas- ja saunaosastot ovat ikääntyneet kauniisti, mutta erityisesti pukuhuoneet odottavat välttämätöntä korjausvuoroaan.

Tallink Spa & Conference Hotel
Tallink Spa & Conference -hotel

AAMIAINEN

Tallink Spa & Conference - hotelli on iso hotelli. Hotellin suuruuden huomaa ajoittaisena jonotuksena hotellin vastaanotossa, mutta aivan erityisesti aamiaisella. Aamiainen tarjoillaan hotellin pääravintolassa, jonka täytyy aamiaisen lisäksi taipua myös iltakäyttöön. Tämän takia on tehty kompromisseja, jotka tekevät aamiaishetkestä hyvin ruuhkaisen ja rauhattoman, ainakin silloin kun hotelli on täynnä. Me olimme hotellissa kaksi yötä ja kävimme kahtena aamuna aamiaisella. Ensimmäisenä aamuna kello 8 ravintola oli aivan täynnä, vapaata pöytää piti jonottaa. Toisena aamuna tulimme yhdeksän aikoihin, jolloin löysimme pöydän heti, mutta muuten ruuhka oli vastaava. Aamiaistarjoilua voisi pitää rauhallisemmassa ympäristössä keskivertoa parempana, mutta nyt melko hyvä valikoima katoaa jonottamiseen. Kun kaikkiin pisteisiin pitää jonottaa, tulee lautaselle otettua takavuosien buffet-tyyliin kaikki kerralla, mikä ei tietenkään ole hyvä asia.

Aamiaisaika on jo nykyisellään pitkä, kello 7-11. Ruuhkattomampia aikoja ovat ensimmäinen ja viimeinen tunti, eli aamuvirkuille ja unikeoille aamiaistunnelma on rauhallisempi. Juomapisteiden ja aamiaistiskien sijoittelulla ruuhkaisuutta ja lautanen kädessä kävelemistä voisi helpottaa. Uskoisinkin, että tarjoilupisteiden sijaintia vielä mietitään.

HOTELLIN LÄHELLÄ

Hotelli sijaitsee hyvin lähellä A-terminaalia, mutta Tallinkin laivat tulevat kuitenkin toiselle puolelle satama-allasta.Tämä kannattaa ottaa huomioon erityisesti jos mukana on pieniä lapsia tai sää ei oikein suosi kävellen liikkumista.

Hotellin viereisen toimistorakennuksen pohjakerroksessa on uusi italialainen ravintola Flavore. Mikä löytö, ravintolassa on erinomainen hinta-laatu -suhde, hyvä henkilökunta ja tyylikäs sisustus. Viininjuojia viehättää myös takaseinän viiniautomaatti, josta voi itse ravintolan antamaa maksukorttia vastaan laskea viinejä omaan lasiin vaikkapa 4 cl maistelumitoissa. Syötäväksi suosittelen erityisesti pizzoja.

Ristorante Flavore, Tallinn
Ristorante Flavore, Tallinn

Tallink Spa & Conference -hotellista käsin Telliskivi ja viereinen Balti Jaama Turg ovat sopivalla kävelyetäisyydellä. Alueella on kymmeniä pikkuravintoloita ja ruokarekkoja, runsaasti hyvin tehtyjä seinamaalauksia ja berliiniläinen tunnelma. Telliskiven uusimpana vetonaulana ón Fotografiska Tallinn, erinomainen valokuvamuseo, jonka yhteydessä on hyvä kasvisravintola. Lue Fotografiska Tallinnasta toisesta blogikirjoituksestani.

Telliskivi, Tallinn

Kaupallinen yhteistyö

Vaikka olinkin tutustumassa Tallink Spa & Conference -hotelliin Tallink-hotelliketjun kutsumana, mielipiteeni ovat omiani ja niitä ei voi ostaa.

bottom of page