top of page
Valo Hotel & Work

VALO HOTEL & WORK HELSINKI

Valo Hotel & Work on moderni yhdistelmä työtiloja ja hotellihuoneita, Hotellin katolla oleva spa on hurmaavan kaunis.

Kaupallinen yhteistyö Valo Hotel & Work kanssa.

Timo Kiviluoma 20.10.2020

 

Valo Hotel & Work Helsingissä ei ole pelkkä hotelli vaan laajamittainen hotellin ja co-working-tilan yhdistelmä. Tällainen yhdistelmä on maailmanlaajuisestikin hyvin harvinainen, ellei peräti ainutlaatuinen. Hotelli sijaitsee Mannerheimintien päässä, Ruskeasuon bussivarikkoa vastapäätä. Hotellin kellarikerroksissa on iso pysäköintitalo ja autoilevalle vieraalle hotelli onkin kätevä. Autottomalle yhteys keskustaan järjestyy ratikalla nro 10.

En ole millään tavalla co-working-tilojen ja toimitilojen asiantuntija; lue uniikista konseptista ja sen hinnoittelusta heidän nettisaitiltaan.

HUONEET

Se, mikä tekee Valosta ainutlaatuisen, on mahdollisuus muuntaa kaikkien huoneiden käyttötarkoitusta. Valo ei ole vain yhteeenliimatut hotelli ja co-working-tila, vaan huoneet ja niiden kalustus on suunniteltu niin, että henkilökunta voi helposti ja nopeasti vaihtaa huoneiden käyttötarkoitusta. Huoneisiin on suunniteltu seinälle käännettävät kaluste-elementit, joissa on toisella puolella täysimittainen parivuode ja toisella puolella työpöytä tai sohva.

 

Konsepti on osittain tuttu laivoilta, joissa ahtaisiin hytteihin saadaan lisätilaa kääntämällä osa vuoteista päiväajaksi seinälle. Huoneita on kolmea kokoa, Smart, Comfort ja Deluxe, joista Deluxe on vain hotellihuonekäyttöön. Smart on hotellihuoneeksi hyvin pieni, työtilana varmasti ok. Comfort lähenee kooltaan normaalia hotellihuonetta, Deluxe-huone voisi jossain muualla olla nimetty juniorsviitiksi. 

HOTELLI VALO KOKEMUKSIA

Yövyin Comfort-huoneessa, Smart näyttää kuvissa hyvin samanhenkiseltä, mutta selvästi pienemmältä. Comfort-huone on kapea, minkä vuoksi sängyt on aseteltu huoneen perälle, toinen hyvin lähelle ikkunaa. Ikkunan puolelle on siis mentävä toisen puolen yli. Huoneessa on kaksi kääntösänkyä ja huoneessa voikin periaatteessa nukkua jopa neljä henkilöä. Jos molemmat parivuoteet on käännetty alas vuoteiksi, menee huone kuitenkin tukkoon. Myöskään miniatyyrikokoinen WC/suihkutila ei vaikuta erityisen toimivalta esim. perheelle. Huonehintaan kuuluu wellness-alueen käyttöoikeus.

WELLNESS-ALUE HOTELLIN KATOLLA

 

Hotellit kaikkialla maailmassa ovat viime vuosina löytäneet wellness-teeman. Asiakkaat ovat entistä kiinnostuneempia hyvinvoinnistaan ja siihen liittyvistä elämyksistä. Valo-hotellin iso wellness-kokonaisuus sijaitsee hotellin seitsemännessä kerroksessa, osin sisällä osin hotellin katolla taivasalla. Tila niin sisällä kuin ulkona on hyvin kaunis ja ainakin silloin, kun kylpijöitä ei ole kovin paljoa,, herättää se wau-kokemuksen.

Ulkona katolla on kaksi pienehköä hirsisaunaa, poreallas ja kylmäallas. Sisällä on höyrysauna, oleiluallas, lounge-alue, baari ja pukuhuoneet. Tila on kokonaisuudessaan varmasti yksi kauneimmista hotellien yhteydessä olevista spa-alueista missä olen koskaan vieraillut ja voin suositella sitä varauksetta aikusille. Lastenkin kanssa voi sinne mennä, joskaan mikään perhekylpylä se ei ole. Wellness-alueella on myös hyvännäköinen kuntosali, mutta siellä minulla ei ollut aikaa käydä.

AAMIAINEN

 

Hotellin aamiainen tarjoillaan pohjakerroksessa sijaitsevassa bistro Elossa. Aamiaisbuffetin valikoima on rajattu, osin ehkä korona-ajan vuoksikin, mutta se, mitä on tarjolla, on laadukasta ja kauniisti esillelaitettua. Aamiaistilan, samoinkuin koko hotellinkin kalustus on hyvin vaaleaa, muodikasta pohjoismaista minimalismia.  Pohjoismainen minimalismi onkin juuri nyt muotia hotelli- ja ravintolasisustuksissa niin Suomessa kuin kaikkialla maailmassakin.

KENELLE ERITYISESTI?

Jos käytät Valoa työtilana ja tarvitset myös hotellihuoneen, en keksi mitään syytä, miksi et jäisi yöksi. Autoilevalle asiakkaalle hotelli on kätevä, erityisesti Tampereen suunnasta hotellia on helppo lähestyä. Ja onhan wellness-alue tietenkin itsessään syy buukata hotellihuone Valosta.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

 

Vaikka yövyinkin Valo Hoteellissa heidän vieraanaan kaupallisen yhteistyön merkeissä, mielipiteeni ovat vain ja ainoastaan omiani eikä niitä voi ostaa.

 

Valo Hotel & Work -kotisivut

Lisää kuvia hotellista ja wellness-alueesta täältä

bottom of page