top of page
Taidemuseo Malva, Malski Lahti

taidemuseo malva

malski, lahti

Malva on Suomen uusin taidemuseo. Se on helppo päiväretkikohde eikä aiheuta taideähkyä. 

Timo Kiviluoma 9.5.2022

 

Lahdessa on uusi upea design- ja taidemuseo Malva. Vuosikymmenten väännön jälkeen se on vihdoin avattu ja avajaisnäyttely on todella hieno. Malva sijaitsee Lahden keskustassa ja on helposti saavutettavissa.

MALVAN AVAJAISNÄYTTELY KOKEMUKSIA

Taidemuseo Malvan avajaisnäyttely koostuu kolmesta osasta. Päätähtenä on Marten Baas, jonka leikkisät paljolti liikkuvaan kuvaan perustuvat työt ovat samalka helppoja ymmärtää, mutta myös oivalluttavia.

Toinen osa on julistetriennaalin näyttely, jossa on oari salillista taidejulisteita. Osa helpommin lähestyttäviä, osa vaikeampia.

Kolmas osa on museon perusnäyttely Juuret, joka kertoo sekä lahtelaisen teollisen muotoiluhistorian että ennenkaikkea tuo vihdoin Viipurin taidemuseon kokoelman esiin. Kokoelmahan evakuoitiin Suomeen, kun alkoi näyttää, että Viipuri menetetään venäläisille.

Malvan näyttelykokonaisuus ei ole ylitsepursuavan laaja, sen kiertää reilussa tunnissa. Tykkäsin kaikista avajaisnäyttelyn osista, joskin Martin Baas viehätti eniten.

 

MALVA SIJAITSEE MALSKILLA


Malski on yli 100-vuotias panimorakennus Lahden keskustassa, jossa Mallasjuoma pani aikanaan olutta. Hartwall osti Mallasjuoman ja oluenpaneminen siirtyi Lahden Lotilaan. Vanha panimorakennus on saneerattu hyvällä maulla, teollista historiaa kunnioittaen. Rakennuksessa löytyy myös bistro, kahvila ja panimobaari.

Malva ja Malski ovat itsessään syitä tehdä retki Lahteen. Ota riski.

Taidemuseo Malva, Lahti
Taidemuseo Malva, Lahti
bottom of page