top of page
Solo Sokos Hotel Torni Helsinki; Solo Supreme King

SOLO SOKOS HOTEL TORNI HELSINKI

Klassikon paluu. Vuonna 1931 rakennettu Torni oli pitkään remontissa. Remontin alta kuoriutui hotelli, joka on saanut takaisin entisen loistonsa modernein maustein.

Timo Kiviluoma 13.7.2022

 

Hotelli Torni Helsingin keskustassa on rakennettu vuonna 1931 olemaan edelläkävijä hotellibisneksessä. Nyt pitkäkestoisen remontin jälkeen Torni on taas täällä. Odotusarvoni olivat korkealla, mutta pettymyksenkin vaara oli olemassa. En onneksi pettynyt. Remontti on tehty pieteetillä ja Torni onkin tavoittanut 1930-luvun loiston, mutta on samalla uusiutunut moderniksi hotelliksi.
 

HOTELLI TORNI HELSINKI KOKEMUKSIA


Yövyin Solo Supreme King -huoneessa Yrjönkadun puolella. Huoneen erikoisuus on 1930-luvulta peräisin oleva kapea parveke, josta lämpimänä kesäpäivänä voi katsella vilkasta katuelämää. Huone on hyvin tilava ja leveä sänky on kekseliäästi sijoitettu keskelle huonetta, joten sen voi helposti kiertää ja sängyn päädyn taakse jää ikäänkuin pieni eteistila.Kylpyhuone on tilava. Tornissa on kaikkineen keskustatunnelma, hyvine ja huonoine puolineen. Aamuseitsemältä alkoi lähistöltä kuulua rakennustyön ääniä, ja voin kuvitella, että lämpimänä kesäyönä lähistön lukuusat baarit ja niissä olevat ihmiset voivat yöllä olla melun lähde osaan huoneista. Toisaalta kaikki on lähellä, olipa sää millainen tahansa. Tykkäsin myös katsella parvekkeelta katuvilinää.
 

HOTELLI TORNI RAVINTOLAT


Tornin kuuluisista ravintoloista huipulla oleva Ateljee Bar on laajentunut onnistuneesti kaksikerroksiseksi. Alempi 12. kerros on sisätila, jossa sijaitsee myös perinteiset näköalavessat ja ylimmässä kerroksessa on jyrkkien portaiden päässä näköalabaari. Vielä onnistuneempi muutos on American Barin siirto alkuperäiselle paikalleen kupolin alle respan lähelle. American Barin entisellä paikalla on outo ja hiukan sekava baari/loungetila.

Kaikkein parasta on kuitenkin aamiainen. Vaikka hotelli onkin ketjuhotelli, on aamiaisen palvelu ja tarjooma TOP3-kokemus Helsingin hotelliaamiaisista. Kahvi ja valinnainen tuoremehu tarjoillaan pöytiin, muuten on buffet-valikoima. Erityiseksi vakikoiman tekee hotellin kondiittorin loihtimat yksilölliset ja kaunit tuulihatut ja muut makeat. Palvelu on henkilökohtaista, ainakin tavallisena keskiviikkona. Aamiaisaika on myös poikkeuksellisen pitkä 7.30 - 11.

 

KENELLE ERITYISESTI?


Hotelli Tornissa on erilaisia huoneluokkia ja se sopii moneen tarkoitukseen. Minä suosittelen Tornia aamiaista rakastaville, ravintoloista innostuville tyylikkyyttä kaipaaville. Sokoshotels tarjoaa aika ajoin merkittäviä alennuksia kaikkien hotellien kaikista huoneista, buukkaa sillooin Tornista ylemmän huoneluokan hotellihuone, et pety.

Solo Sokos Hotel Torni Helsinki -kotisivut

Lisää kuvia hotelli Tornista täällä

bottom of page