top of page
Solo Sokos Hotel Helsinki 2022

Solo Sokos Hotel Helsinki

Helsingin klassikkohotelli Hesari on läpikäynyt täydellisen remontin. Vanhan rakennuksen tunnelmaa on jäljellä, mutta uudelta tämä tuntuu.

PR-matka.

Timo Kiviluoma 15.12.2022

 

Hotelli Helsinki on ollut Kluuvikadulla aina. Tai aina vuodesta 1930 saakka. Siitä huolimatta en ole koskaan yöpynyt siellä. Nyt oli aika korjata tilanne, kun sain kutsun tulla tutustumaan uudistettuun hotelliin.

Hesari on nykyään viralliselta nimeltään Solo Sokos Hotel Helsinki. Korona-aikana hotelli peruskorjattiin täydellisesti: kaikki huoneet, ravintolat ja talotekniikka uudistettiin, Vanhan hotellirakennuksen luonne ja tunnelma on kuitenkin on säilynyt.

 

HUONEET

Useaan otteeseen vuosikymmenten aikana laajennetussa hotellissa on hieman sokkeloisuutta ja yli 200 eri kokoista (ja eri hintaista) huonetta.Minä yövyin juniorsviitissä, joka on käytännössä hyvin iso hotellihuone sohvaryhmineen. Kaikkein parasta juniorsviitissä oli erillisessä tilavassa kylpyhuoneessa oleva sauna. Saunaa ei ole kaikissa isommissa huoneluokissa, joten jos se on sinulle tärkeää, varmista asia varausvaiheessa. Kadulta kuului yöllä lumenaurauksen ääniä, mutta muuten oli hiljaista.

HOTELLI HELSINKI KOKEMUKSIA

Hotelli Helsingin sijainti keskustassa kävelykadulla on hyvä. Kaikki keskustan keskeiset nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä. Minulle Kluuvikadun tämä pääty on ollut oikeastaan aina takapihan oloista. Tämä on johtunut siitä, että minusta näissä kortteleissa on viimeisen vuosikymmenen aikana ollut aina joku iso remontti menossa, Nyt ei rakennustöiden äänet häirinneet. Perinteinen vaihtoehto Hesrille on ollut Kluuvikadun toinen keskitason hotelli Glo, mutta se on isossa remontissa ja aukeaa vuonna 2024 uudella konseptilla Hobo-hotellina.

HOTELLI HELSINKI AAMIAINEN

 

Hesarin amiainen on suomalaista keskitason hotelliaamiaista parempi ja aamiaistila kivan hälinätön, ainakin kun hotelli ei ole täynnä. Nuoret aamiaistarjoilijat ottivat kontaktia ja pitivät pöydät siistinä. Valikoimaa oli ainakin sekasyöjälle riittävästi.

KENELLE ERITYISESTI?

Solo Sokos Hotel Helsinkiä voi suositella aikuisille, liittyipä majoittumisen tarve sitten työhön tai vapaa-aikaan. Huoneita on hyvin eri kokoisia ja myös yksin matkustava löytää sopivan huoneen. Keskustan houkutukset ovat kävelyetäisyydellä. Hotellin aulassa ja ravvintoloissa voi ainakin päiväsaikaan pitää vaikka pienen bisnestapaamisenkin.

 

 Solo Sokos Hotel Helsinki nettisivut

bottom of page