top of page
Radisson Blu Plaza Helsinki

RADISSON BLU PLAZA HELSINKI

Minulle Plaza on hotelli, johon palaan aina uudestaan. Se näyttää parhaat puolensa vierailleen, jotka eivät kiirehdi.

Timo Kiviluoma 9.2.2024

 

Radisson Blu Plaza on Helsingin paras hotelli. Ei ehkä absoluuttisesti eikä kaikkien kriteerien mukaan. Eikä kaikki tykkää samoista hotelleista. Plazassa ei ole uima-allasta tai näköalöabaaria, mutta minulle Plaza on kuitenkin se hotelli, johon aina palaan, jos aikaa on edes vähänkään enemmän. Sillä Radisson Blu Plaza näyttää parhaaat puolensa vieraalleen, joka ei kiirehdi. 

HUONEET

Olen yöpynyt Plazassa niin perushuoneissa kuin sviiteissäkin. Omalla rahalla ja kaupallisen yhteistyön merkeissä. Osa kadunpuoleisista huoneista on hieman alttiita öiselle metelöinnille, erityisesti viikonloppuisin. Sitten toisaalta sisäpihan puolen huoneet ovat täydellisen hiljaisia.  Kaikki huoneet ovat olleet tyylikkäitä ja suomalaiseen makuun toimivia. Ihan pieneen huoneeseen en majoittuisi perheen kanssa, lisävuode täyttää kaiken tilan. teinipojan kanssa ollaan oltu useimmiten vähän isommassa business-huoneessa, jossa on sohvasta tehtävä täysimittainen lisävuode.

RADISSON BLU PLAZA LOUNGE

 

Plazan ehdoton erikoisuus on Plaza Lounge. Se on olohuonemainen lounge-tila, johon pääsee, jos majoittuu Business-luokan huoneeseen tai sviittiin. Ja lounge on kyllä syy harkita Business-luokan huonetta. erityisesti klo 17-19 tarjolla olevaa snack-buffet juomineen on aivan erinomainen.  Ei sen tarjoilusta ehkä illalliseksi ole, mutta niiden tarjoilujen jälkeen ei ole hyvä idea siirtyä heti illalliselle. Alkoholi-juomia tarjoiluun kuuluu max 4 kappaletta henkeä kohden, mikä kahden tunnin tarjoiluajalle on varsin riittävä.

SUPER BREAKFAST -AAMIAINEN

Radison Blu Plazan aamiainen on yksi Helsingin parhaista hotelliaamiaisista. Se on ollut sitä jo vuosia, mutta toistaiseksi en ole löytänyt Helsingistä parempaa. Plazan aamiaistila on hyvin kaunis, entinen näyttelyhalli on tilava ja rauhallinen paikka. Vaikka myöhemmin aamulla ihmisiä olisi enemmänkin, kilinä ja puheensorina eivät muutu hermostuttaviksi. 

Plazan aamiaisesta tekee erityisen henkilökunta. Sitä on riittävästi, he ovat ammattimiehiä ja -naisia ja kaikki toimii. He suhtautuvat kaikkiin asiakkaisiin tasa-arvoisesti, palvelu pelaa niin lapsiperheille kuin julkkiksillekin.

 

Kaikkein merkittävintä on kuitenkin valikoima. Se on runsas, monipuolinen ja ruoka on tehty hyvistä raaka-aineista. Ja kun paikalla on kokki paistamassa munakkaita, minä olen myyty.  Pidän myös Plazan ideologiasta, jossa asiakas itse voi päättää, kuinka terveellisen (tai epäterveellisen) aamiaisen hän haluaa. Joissain hotelleissa terveellisyysinto on mennyt liian pitkälle, hotellielämään liittyvä dekadenssi on kastroitu liki kokonaan pois, erityisesti aamiaisella,

SUOSITUS

Suosittelen Plazaa kiireettömään staycationiin. Varaa business-huone tai sviitti ja nauti hotellielämän iloista.

bottom of page