top of page
Koti Helsinki serviced apartment

KOTI HELSINKI APARTMENTS

Koti Helsinki soveltuu parhaiten pitkäaikaisempaa korkeatasoista majoitusta Helsingin keskustasta etsivälle.

Kaupallinen yhteistyö Koti Helsinki kanssa.

 

Timo Kiviluoma 11.6.2021

 

Koti Helsinki on kategorialtaan huoneistohotelli. Tässä suomenkielisessä nimikkeessä on sisäänleivottuna kuluneen tunkkainen tunnelma, vaikka oikeasti tämän päivän huoneistohotellit ovat mainettaan parempia. Englanniksi Koti Helsinkiä voisi kutsua Serviced Apartments, mikä kertoo toimintatavasta aika paljon enemmän. Airbnb:stä tämän hotellin erottaa palvelutaso: Koti Helsingin kolmisenkymmentä huoneistoa sijaitsevat yhdessä porraskäytävässä, viidessä kerroksessa. Alakerrassa on concierge, joka auttaa tarvittaessaa hankkimaan erilaisia palveluita ja opastaa muutenkin vaikkapa huoneistoissa olevien kodinkoneiden käytössä.

Koti Helsinki on vielä tällä hetkellä yhden hotellin yhtiö, mutta Helsinkiin Katajanokalle avautuu ensi vuonna samalla konseptilla toimiva tuplasti isompi hotelli Keskon entiseen pääkonttorirakennukseen. Yhtiöllä on siivojat ja muu henkilökunta omalla palkkalistalla, mikä tekee työyhteisöstä perhemäisen ja hyvä tunnelma näkyy asiakkaille asti.

HOTELLIN HUONEISTOT

Huoneistoja on neljää eri kokoa. Vanhaan taloon saneerattuna suurin osa huoneistoista kunnioittaa rakennuksen historiaa tyyliltään, osa on modernimpaa ja vähäeleisen skandinaavisia. Kaikki asumismukavuuteen vaikuttava tekniikka ja kodinkoneet ovat moderneja. Huoneistot on sisustettu hyvällä tyylitajulla, materiaalit ovat laadukkaita ja tunnelma huoneistoissa on hyvin rauhallinen. Huoneistoja voisi verrata hotellien isoihin juniorsviitteihin tai sviitteihin.

Minä vietin yhden yön hotellin isoimmassa huoneistossa ylimmässä kerroksessa. Lähes sataneliöinen kaksikerroksinen Helsinki Lux -asunto on hyvin kaunis, kuin sisustuslehden koti. Jyrkät ja kapeahkot portaat johtavat hohtavan valkoiseen kattokerrokseen, jossa on kylpyhuone ja iso makuuhuone. Vähäeleisessä ja tyylikkässä huoneessa on kattoikkuna, josta aurinkoisena päivänä tulvii valoa. Huoneisto ei ole esteetön.

Melko lähellä Kasarmitorilla on S-Market, josta voi hakea jääkaapin täytettä. Rakennuksen alakerrassa on tyylikäs italialaistyyppinen ravintola Ventuno, lähistöllä on paljon muitakin hyviä ravintoloita.

KENELLE ERITYISESTI?

Koti Helsinki sopii pitempiakaista majoitusta tarvitsevalle. Jos majoitustarpeesi on yli kaksi yötä tai haluat tehdä hotellihuoneessasi myös töitä tai vaikka tavata ystäviäsi, Koti Helsingin huoneistoissa on tilaa ja fasialiteetit kunnossa. Koti Helsinki sijoittuu hintaluokaltaan Helsingin parhaimpien hotellien tasolle, myös viimeistelyn taso ja tyylikkyys ovat samaa luokkaa.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

 

Vaikka yövyinkin Koti Helsinki -huoneistohotellissa heidän vieraanaan kaupallisen yhteistyön merkeissä, mielipiteeni ovat vain ja ainoastaan omiani eikä niitä voi ostaa.

 

Koti Helsinki-nettisivut

Lisää kuvia hotellista täältä

bottom of page