top of page
Hotelli U14 Helsinki

U14 HOTEL HELSINKI

Hotelli U14 on tyylikäs boutique-hotelli Helsingissä.  Rauhallinen keskustasijainti takaa hyvät yöunet.

Kaupallinen yhteistyö Hotel U14 kanssa.

Timo Kiviluoma 9.7.2020

 

Hotelli U14 on nyt avattu kaksi kertaa. Kun korona iski Suomeen, ja yhteiskunta sulkeutui, tämä upouusi hotelli oli ollut auki vasta vajaat kaksi viikkoa. Hotelli, joka ei ollut vielä päässyt minkäänlaiseen vauhtiin, jouduttiin sulkemaan ja henkilökunta lomauttamaan. Nyt heinäkuun alussa uudet avajaiset ja uusi kiihdytys täyteen vauhtiin.

 

Hotelli U14 on trendikäs boutique-hotelli etelä-Helsingissä. Pömpöösi luksus ei enää Suomessa myy, ei ravintoloissa eikä hotelleissakaan, mutta tyylikkyydelle, hyvälle laadulle ja kauneudelle on aina kysyntää. Hotelli on remontoitu vanhaan toimistorakennukseen. Rakennus purettiin betonia myöten paljaaksi, sen katolle rakennettiin uusi seitsemäs kerros ja varustettiin moderniksi kaupunkihotelliksi, kilpailijaksi vaikkapa lähistöllä oleville Fabianille ja Lilla Robertsille.

 

Minä pidän tämän tyylilajin hotelleista. En kaipaa tähtiluokituksen edellyttämiä palveluita, mutta kauneudesta, yörauhasta ja hyvästä aamiaisesta innostun. Erityisen hieno yksityiskohta U14-hotellissa on hissiaulassa oleva pyöreä portaikko. Kannattaa mennä hissillä ylös asti sitä katsomaan.

HUONEET

 

Hotellissa on kuusi huoneluokkaa. Minulla oli tilaisuus käydä katsomassa erityyppisiä huoneita ja vertailla huoneiden tunnelmaa aamupäivän auringonvalossa. Pienin huoneluokka on Comfort, joka sekin on riittävän iso kahdelle. Minä yövyin Trendy-huoneluokassa, joka on sen verran isompi, että sinne mahtuu täysimittainen lisävuode, sopiva aikuisen kokoiselle teinillekin.

Kaikkein suurimman vaikutuksen minuun teki Corner-huoneluokka. Kaikki hotellin huoneet ovat tyylikkäitä ja hyvällä maulla sisustettuja. Niiden yksityiskohdaat ovat tarkasti mietittyjä, pidin paljon mm. lattiamateriaaleista. Mutta Corner-huoneessa tyylikkyys ja leikittelevyys oli viety selvästi pitemmälle, tunsin jopa dekandenssin väreitä. Erityisesti kylpyhyone oli hyvin kaunis, ikkunasta tulviva luonnonvalo tuntui maagiselta.

AAMIAINEN

 

Korona-ajan jälkeen hotellit täyttyvät Helsingissä hitaasti. Aika moni hotelli ja ravintola on vielä kiinni ja auki olevissa ei huoneiden käyttöaste on aika alhainen. Tämä asettaa aamiastarjoilulle isoja paineita. Milloin avata aamiaisbuffet - ja jos asiakasmärä ei ole vielä riittävä, mitä tilalle?

 

Hotelli U14 on ratkaissut asian á la carte -aamiaisen ja buffetin välimuodolla. Osa aamiaistuotteista tilataan kupongilla edellisenä iltana, ja tarjoillaan tilauksen mukaisesti aamulla lautasilla. Osa tuotteista, mm. hedelmät ja mehut, ovat itse otettavissa. Aamiaisttuotteiden määrä ei ole kovin valtava, mutta laatu on ehdotonta priimaa. Lajeissa on käsintehdyn tuntua.

 

Aamiaistila on hyvin kaunis; luonnonvaloa tulvii sisään kattoikkunasta ja leikittelevien yksityiskohtien sekä tyylikkyyden raja on hyvin hallussa. Tila toimii normaalisti kalifornia-vaikutteisena iltaravintolana, mutta se ei ollut vielä avoinna normaalisti.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

 

Vaikka yövyinkin U14-hotellissa heidän vieraanaan kaupallisen yhteistyön merkeissä, mielipiteeni ovat vain ja ainoastaan omiani eikä niitä voi ostaa.

 

Hotelli U14 Helsinki -nettisivut

bottom of page