top of page
Haltia Lake Lodge - glamping - Nuuksio

HALTIA LAKE LODGE

Haltia Lake Lodge Nuuksiossa on vienyt telttailun luksustasolle. Glamping eli glamorous camping on telttailun luksusta.

Kaupallinen yhteistyö Haltia Lake Lodgen kanssa

Timo Kiviluoma 4.8.2022

 

Haltia Lake Lodge on Nuuksion kansallispuiston kupeessa Haltian luontokeskuksen vieressä sijaitseva hotelli, jossa luonto on lähellä monin taviin. Sillä on maailman johtava ympäristömerkki Green Key ja matka hiilineutraaliuteen on pitkällä. Noin vuoden ikäinen hotelli on remontoitu kahteen urheiluopiston entiseen asuntolaan. Käytännössä kaikki on uusittu tyylikkään rauhalliseksi ympäristöön sopivaksi kokonaisuudeksi.

 

MITÄ GLAMPING TARKOITAA?

Ostettuaan vanhat rakennukset uusille omistajille selvisi, että hotellitontilla on hyvin rakennusoikeutta jäljellä. Hotelliyrittäjät tutkivat mökki-, iglu- ja muita erillisvaihtoehtoja kunnes löysivät glamping-teltat. Glamping tarkoittaa glamorous camping ja se on tuttua Afrikan safareiden kuvastoista. Niistä, joissa safarilta palannut pariskunta juo sampanjaa laseista telttaansa edessä terasiilla ja ihastelee lähellä laiduntavia kirahveja. Nuuksiossa glamping tarkoittaa täysikasvuiseen metsään rakennettua viiden teltaan kokonaisuutta. Teltoissa on eristetty puulattia ja kiinteät päädyt, joiden varaan on puukehikon avulla viritetty paksu telttakangas. Juoksevaa vettä ei ole, mutta pakastava WC on, sekä vettä käsien- ja hampaiden pesua varten. Ilmalämpöpumppu lämmittää (tai helteellä viilentää) teltan ja jääkaappi viilentää juomat.

HALTIA LAKE LODGE GLAMPING KOKEMUKSIA

Glamping-kokemus oli hyvin erikoinen. Hotellihuonemainen tunnelma yhdistettynä luonnonääniin väänsi aivot aluksi mutkalle. Yövyin teltassa elokuun alussa kauniilla säällä. Mutta oikeastaan teltta olisi aidoimmillaan tuulisessa säässä, jolloin ympäröivän täysikasvuisen metsän humina ja muut metsän äänet täyttäisivät teltan. Myös luminen metsä talvella olisi erityinen. 

 

Lentokentän läheisyys on hyvästä ulkomaalaisia matkaajia ajatellen, mutta aamuisin ja iltapäivisin ylilentävien lentokoneiden äänet kuuluvat selvästi. Teltat ja metsäinen ympäristö eivät ole esteettömiä. Telttojen välistä kulkevien toisten telttailijoiden äänet kuuluvat selvästi, mutta suoraan telttoihin ei näe sisälle terasseja lukuunottamatta. Telttailijoille kuuluu tunnin saunavuoro hotellirakennuksessa iltaisin, varaa vuoro heti buukattuasi majoituksen. Hotellialueella on hyvä wifi ja kattava 5G.

KENELLE GLAMPING ERITYISESTI SOPII?

Suosittelen glamping-kokemusta elämyshakuisille aikuisille. Vaikka joistain markkinointikuvista saa erämaakäsityksen, muut hotellin asukkaat ovat kuitenkin lähellä, erityisesti toisten ihmisteen äänet kantautuvat hyvin. Mikään selviytymiskokemus tämä ei ole, mutta juoksevan veden puutteeseen kannattaa varautua.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

 

Vaikka yövyinkin Haltia Lake Lodgessa heidän vieraanaan kaupallisen yhteistyön merkeissä, mielipiteeni ovat vain ja ainoastaan omiani eikä niitä voi ostaa.

 

Haltia lake Lodge -kotisivut

Lisää kuvia glampingistä ja hotellista täällä

bottom of page