top of page
Folks Hotel konepaja, loft room

FOLKS HOTEL KONEPAJA HELSINKI

Folks Hotel Konepajaa voi suositella staycation-oleiluun, hotellin ravintola Albina on erinomainen.

Kaupallinen yhteistyö Folks Hotels kanssa.

Timo Kiviluoma 11.10.2020

 

Folks Hotel Konepaja avattiin lokakuun 2020 alussa trendikkäälle Konepajan alueelle, mutta suunnittelu- ja rakennusvaihe vei useita vuosia. Kun rakennuspäätös tehtiin, hotellibisnes eli melkoista buumia Helsingissä. Nyt korona-aikana uuden hotellin avaaminen voi tuntua uhkarohkealta, mutta hotellit rakennetaan kymmeniksi vuosiksi, ja niin Helsingillä kuin erityisesti Konepajan alueella on erittäin paljon potentiaalia.

 

Konepajan alue on entinen VR:n Pasilan konepaja Vallilan ja Alppilan välissä. Siellä valmistettiin ja huollettiin vetureita ja junavaunuja lähes sadan vuoden ajan ja se oli yksi Helsingin suurimmista yksittäisistä työpaikoista. VR:n lopetettua siellä konepajatoimintansa, alueen reunoille on rakennettu paljon uusia asuin- ja toimistotaloja. Alueen ytimessä olevat vanhat veturitallit pääosin odottavat vielä remonttia ja merkittävämpää käyttöä. Valtavat veturitallit leimaavat aluetta ja kunhan rakennusten remontointi etenee, alueesta tulee hyvin vetovoimainen niin turisteille kuin kaupunkilaisillekin.

HOTELLI

Folks Hotel Konepaja on saneerattu kolmeen VR:n käytössä olleeseen toimisto- ja ruokalarakennukseen. Vanhin rakennuksista on sadan vuoden takaa, tuorein 1980-luvulta. Rakennuskannan monenikäisyys on asettanut suunnittelulle ja rakennustyölle haasteensa, mutta minusta saneerauksessa on onnistuttu hyvin. Kaikki on uusittu nykypäivän standardien mukaiseksi, mutta vanhaa on säästetty siellä, missä se on ollut mahdollista. Porraskäytävät, punatiiliseinät, leveät ikkunalaudat ja osin hyvin korkea huonetila luovat erityisen tunnelman. Toisaalta sitten uusimpia tiloja ei ole yritetty naamioida vanhemmiksi kuin mitä ne ovat; siihen osaan hotellia on luotu järkeviä ja osin hyvin tilavia perhehuoneita sekä muita edullisemman kategorian huoneita.

Hotellin yleiskategoriaa on hiukan vaikea määrittää. Boutique-hotellin ja luksushostellin yhdistelmä on ehkä lähinnä totuutta. Tässä kategoriassa ei ainakaan Helsingissä ole muita lyhytaikaisen majoituksen hotellitoimijoita, lähimmät vastaavat keskittyvät vastaavantapaisella konseptilla pitkäaikaisempaan asumiseen ja vuokra-asunnon korvikkeena toimimiseen.

Folks Hotel Konepajan tyyli ja taso ovat boutique-hotellin, detaljit ovat mietittyjä ja niihin on keskitytty. Luksushostellimaisuus tulee eniten esiin modernissa yhteiskeittiössä, huoneissa olevista jääkapeista sekä osassa huoneluokissa huoneissa olevista mikroaaltouunista ja astioista. Tähän hotelliin voi oikein mainiosti tulla vaikka oman ruokakassin kanssa. Hotellissa on myös kuntosali sekä saunaosasto, jossa erikoisuutena on iso höyrysauna.

HUONEET

 

Hotellissa on yhteensä 146 huonetta. Standard-huoneet ovat järkeviä niin perheille, pariskunnille kuin yksin matkustavillekin. Superior-, loft- ja suite-huoneet ovat selvästi ylellisempiä ja niissä vanhojen rakennusten henki näkyy selvimmin.

 

Olen itse yöpynyt hotellissa sekä Loft-huoneessa että Superior Single -huoneessa. Kumpaakin voin vilpittömästi suositella. Loft-huoneessa minua viehätti erityisesti huonekorkeaus sekä huoneessa ollut keittiövarustus: mikroaaltouuni, jääkaappi, tiskiallas ja hiukan astioita. Superior Single taas on yhden hengen huoneeksi hyvin tilava ja sisustukseltaan erittäin kaunis. Hotelleissa kun yleensä yhden hengen huoneet voivat olla melkein mitä tahansa pikkukomeroita vaikkapa porraskuilunäkymin, mutta täällä tilaa ja avaruutta on yllin kyllin.

AAMIAINEN + RAVINTOLA + KATTOTERASSI

 

Folks Hotel Konepajan yhteydessä olevaa kortteliravintola Albinaa ja kattoterassiravintola Alexista pyörittää ravintolabisneksessä hyvin tunnettu kolmikko Teemu Aura, Antti Paasonen ja Riku Stenros. Ravintola Albina on kuin vastakohta ketjuhotellien ravintoloiden standardeille, Yksilöllisyys, raaka-ainelähtöisyys ja detaljeihin keskittyminen näkyvät kaikessa. Kattoterassi Alexis on talviaikaan noin 30-paikkainen talvipuutarha, kesäisin yli satapaikkainen kattoterassi huikean hienoinen kattomaisemineen yli Konepajan ja Alppilan. 

Hotelliaamiainen tarjoillaan Albinassa, eikä tyyli petä aamullakaan. Aamiaisbuffetin valikoima ei ole valtavan laaja, mutta kaikki, mitä  on tarjolla, on priimaa, henkilökunta huomaavaista ja yleinen tunnelma on rauhallinen. Ravintolatila on myös riittävän iso, jotta korona-aikanakin riittävän välimatkan pitäminen on mahdollista.

KENELLE ERITYISESTI?

Folks Hotel Konepajaa voi suositella aikuisille erityisesti staycation-tyyppiseen oleiluun. Ravintola on erinomainen ja paremmin huoneluokkien huoneista ei haluaisi lähteä pois. Lapsiperheille taas Linnanmäen läheisyys on merkittävä tekijä. Pasilaankin on kävely- tai ratikkamatka.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

 

Vaikka yövyinkin Folks Hotel Konepajalla heidän vieraanaan kaupallisen yhteistyön merkeissä, mielipiteeni ovat vain ja ainoastaan omiani eikä niitä voi ostaa.

 

Folks Hotel konepaja -nettisivut

Lisää kuvia hotellista ja aamiaisesta täältä

bottom of page