top of page
Burgas Salt Lakes, Bulgaria

BURGAS SALT LAKES BULGARIA

Alkukantaisten muta- ja suolakylpyjen primitiivinen hauskuus perustuu heittäytymiseen. 

Lehdistömatka Bulgarian turismiministriön kanssa.

Timo Kiviluoma 2.9.2021

 

Niin primitiivisen hauskaa ei ole ollut vähään aikaan, kuin mtä oli muta- ja suolakylpeminen Burgasin suolajärvellä.

Aivan Burgasin kaupungin lähellä on pääasiassa paikallisten käyttämä ulkoilmakylpylä. Tai kylpylä ja kylpylä; hyvin primitiivisessä ja käytössä kuluneessa ympäristössä on kaksi suola-allasta ja muta-altaita. Suolaisessa vedessä ja erityisesti mustassa mudassa on paljon mineraaleja, joiden terveyshyödyt ovat kiistattomia. Lapsille tätä ei suositella.

Turisteille terveyshyödyt eivät kuitenkaan ole se syy saapua paikalle, vaan lapsenomainen hauskuus, erityisesti jos seuruetta on enemmän. Yksin kylpiessä ilosta jää vähintään puolet pois. Meidän seurueessamme oli heittäytyviä ja huumorintajuisia ihmisiä ja sitä todella vaaditaankin; muta ei sovi tosikoille.

 

SUOLA- JA MUTAKYLVYT OLIVAT HULVATTOMAN HAUSKOJA

Ensin kylvimme suola-altaissa ohjeiden mukaisesti 10-15 minuuttia kummassakin, suola kellutti uskomattoman hyvin. Suola-altaiden jälkeen siirryimme rannan tuntumaan mutaiseen rantaveteen. Rantapenkasta kauhottiin pikimustaa mutaa ja jokainen siveli sitä päällensä. Laiturilla sitten katselimme mutaisia itsejämme. Lopuksi siirryimme vähän matkan päähän kivikkoiseen merenrantaan, jossa merivedessä huuhdoimme mudan pois. Loppu mutavesi valuikin hotellin suihkun lattialle.

Suosittelen ehdottomasti aikuisille. Paikalle ei pääse kuin omalla autolla tai polkupyörällä, mutta taksi on halpa. Kuljettajan voi myös pyytää odottamaan ja sopia kiinteän hinnan. Kylpemiseen kuluu aikaa 1-2 tuntia.

Lisää kuvia löydät kuvagalleriasta.

LEHDISTÖMATKA

Vaikka vierailinkin Burgasin suolajärvellä Bulgarian turismiministeriön lehdistömatkalla, mielipiteeni ovat vain ja ainoastaan omiani, eikä niitä voi ostaa.

bottom of page