top of page
Grand Hotel Spa Primoretz

BULGARIAN LUKSUSHOTELLIT

Bulgariassa voi majoittua hyvin edullisesti luksushotelleissa. Tästä vinkit Varnaan, Burgasiin ja Sofiaan.

Lehdistömatka Bulgarian turismiministeriön kanssa.

Timo Kiviluoma 8.9.2021

ASTOR GARDEN HOTEL, VARNA

Astor Garden Hotel on Varnassa sijaitseva uusi viiden tähden hotelli. Se sijaitsee 8 kilometriä keskustasta Bulgarian kylpyläturismin pioneerin Saints Constantine & Helena -hotellialueella. 230 huoneen kokonaisuutena se ei ole jättiläiskokoinen, mutta riittävän suuri ylläpitämään laajaa palvelukokonaisuutta. Hotelli kuului osana Bulgarian kiertomatkaani ja vietin siellä yhden illan ja yön.

 

Olisin voinut viettää pitempäänkin, minusta hotelli, sen puutarha ja ympäristö olivat hyvin viehättäviä ja oikeasti viiden tähden veroinen. Hotellissa on oma spa, mutta aivan hotellin vieressä on kiva Aquahouse Thermal Spa ulkouima-altaineen; sisäänpääsy sinne kuuluu ainakin all inclusive -pakettiin.

Hotellin sijainti resort-alueella Varnan keskustan ulkopuolella tarkoittaa tukeutumista hotellialueen palveluihin. Suosittelenkin ottamaan jonkinlaisen ateriapaketin, esim. puolihoidon tai all inclusiven, jotta kulut pysyvät ennakoitavana. Itse lähtisin uudestaan tähän kesä-alkusyksykohteeseen kokemaan ihanaa hotellielämää 3-4 yöksi ja viettämään täyteläisiä uima-allas- ja biitsipäiviä siinä välissä.

 

Lisää kuvia hotellista täällä

Hotellin nettisivut

Astor Garden Hotel, Varna

HYATT REGENCY SOFIA

Hyatt Regency Sofia on uusi hyvätasoinen kaupunkihotelli Sofian keskustassa. Hotelli itse väittää olevansa viiden tähden hotelli, mutta minusta se on ennemminkin hyvätasoinen neljän tähden hotelli. Bulgariassa hospitality-alan palvelutaso on hyvin vaihteleva, osin jopa heikko, mutta Hyattisssa kaikki tapaamani työntekijät olivat palvvelualttiita ja englanninkielentaitoisia.

 

Hotellissa on tyylikäs kattoterassibaari sekä spa-osasto. Sofiassa Hyatt Regency sijoittuu ehdottomasti hotellien kärkipäähän, joten kannattaa tsekata tämä, jos etsit hotellia Sofiasta. Bulgariassa yleisesti ottaen hintataso on melko alhainen eikä hyvätasoisten hotellien vuorokausihinta ole kovin korkea.

Lisää kuvia hotellista täällä

Hotellin nettisivut

Hyatt Regency Sofia, Bulgaria

GRAND HOTEL & SPA PRIMORETZ

Grand Hotel & Spa Primoretz sijaitsee Burgasissa, rannan ja kaupungin välissä Sea Garden -puistoalueella. Hotellilla on hurmaavan hieno uima-allasalue, sekä suora yhteys hotellin puutarhasta biitsille, jossa hotellilla on rantabaari. Sijainti on erinomainen, keskustan kävelykatualueet ovat lyhyen matkan päässä, samoin kuin Sea Garden -puistoalueen ravintolat. Sea Garden on itsessäänkin kiva alue kävellä, todella laaja hyvinhoidettu puistoalue keskustan ja rannan välissä.

Minulle jäi hiukan kaksijakoiset tunnelmat hotellista. Toisaalta uima-allas-alue ja puutarha sekä ranta-alue olivat kauniita ja erittäin hyvin ylläpidettyjä. Hotellissa kohtasin kuitenkin ajoittain vaatimatonta palveluasennetta, sähköongelmia sekä hiukan ikääntynyttä sisustusta. Hotellissa oli hyvin rauhallista kumpanakin yöpymänäni yönä ja todennäköisestti palaisin uima-allasalueen, rannan ja sijainnin vuoksi.

 

Lisää kuvia hotellista täällä

Hotellin nettisivut

bottom of page