top of page
  • Timo Kiviluoma

Petřínin näkötorni - Prahan parhaat näköalat

Petřínin näkötorni, vaikka silkka turistinähtävyys onkin, on erittäin suositeltava kohde lyhyelläkin Prahan vierailulla. Se sijaitsee samalla puolen jokea kuin Prahan linna, kukkulan laella Malá Stranassa. Keskiaikainen Prahan linna kärsii pahasta turistivyörystä, joten ainakin silloin kun turistisesonki on kuumimmillaan, Prahan linna kannattaa jättää väliin. Sen sijaan Petřínin näkötorni ja sitä ympäröivä iso puistoalue kannattaa käydä kokemassa.

Kukkulan huipulle pääsee joko funicularilla eli mäkiratikalla tai sitten kipuamalla jalkaisin. Jyrkkää kivuttavaa riittää aika paljon, joten jos kunto tai terveys ei ole aivan kohdallaan, suosittelen mäkiratikkaa. Kukkulalle kipuamisesta ei peritä maksua, mutta itse torniin on pääsymaksu. Ja jos 299 porrasta tuntuu liian paljolta, lisämaksusta pääsee ylös hissilläkin. Turistisesongin aikaan niin mäkiratikkaan kuin tornin hissiinkin on aikamoinen jono.

Petrinin näkötorni, Praha

Petřínin näkötorni on peräisin vuodelta 1891, jolloin Prahassa pidettiin maailmannäyttelyn 100-vuotisjuhla. Torni itsessään on vain 64 metriä korkea, mutta sijainti korkealla Petřínin kukkulalla takaa huikeat näköalat kaikkiin ilmansuuntiin. Jos sää on sumuinen tai pilvet ovat matalalla, leikkaantuu näköaloista luonnollisesti iso osa pois.

Teini-ikäisen poikani mielestä kipuaminen kukkulalle ja lievästi tuulessa huojuvaan torniin oli Prahan matkan kohokohta. Erityisesti valokuvaamisen kannalta torni on huippupaikka, mutta myös kukkulan huipulla olevissa puutarhoissa on katseltavaa.

Praha

Prahan vanha kaupunki
Prahan linna
Funicular Petrinin kukkulalle Prahassa
bottom of page