top of page
  • Timo Kiviluoma

Zafiro Mallorca on lapsiperheiden lomaparatiisi

Kaupallinen yhteistyö Zafiro Hotel -ketjun kanssa.

Mallorcan saarella Can Picafortissa on resorthotelli, jossa lapsiperheiden loma onnistuu. Vietin perheeeni kanssa viikon Zafiro Mallorca -hotellissa ja olin vaikuttunut. Olen aika paljon viettänyt vuosien saatossa aikaa hotelleissa, jotka väittävät olevansa perheystävällisä ja joskus jopa ovatkin. Näissä perhehotelleissa on vain joskus ongelmana se, että aivan kaikki on tehty lasten ja käytännöllisyyden ehdoilla. On ikäänkuin eletty todeksi ajatusta "kun lapset nauttivat lomasta, aikuistenkin loma on onnistunut". Muutaman päivän ajan niin onkin, mutta pitemmän päälle aikuinenkin haluaa rentoutua ja saada itselleen tärkeitä lomakokemuksia. Zafiro Mallorca onnistuu yhdistämään sekä aikuisten että lasten lomanautinnon samaan resortiin.

Monesti lasten ja heidän tarpeisiinsa viritetty hotelli ei käytännöllisyydessään ole mikään estetiikan riemuvoitto. Myöskään ruokailu hotellissa, jossa on satoja lapsia ei välttämättä ole erityisen rentouttava kokemus. Ja jos olet jumissa kaukana kaikesta, ainoa vaihtoehto on vakuutella itselleen, että onneksi lapsilla on hauskaa. Zafiro Mallorca -hotellissa on nerokkaasti löydetty tasapaino kohtuullisen hinnan, esteettisen kauneuden, ensiluokkaisen ruokailukokemuksen ja lasten viihtyvyyden välillä.

Zafiro Mallorca, Ca'n Picafort

All Inclusive on hintansa arvoinen

Zafiro Mallorca -hotellissa voi halutessaan ostaan aamiaisen lisäksi puolihoidon tai all inclusive -paketin. All Inclusive paketti hotellilta ostettuna maksaa 59 euroa/päivä/aikuinen, lapset saavat alennusta. Etukäteen ostettuna all inclusive -paketin voi saada halvemmallakin. All Inclusive -paketti kattaa kaiken ruoan, kaikki alkoholitomat juomat ja suuren osan alkoholijuomistakin aamusta yöhön. Lapsiperheelle all inclusive takaa helppouden ja jos viettää suuren osan ajasta hotellialueella, on se myös hinnaltaankin edullinen.

Joissain lapsiperheiden all inclusive -kohteissa tarjottava lounas- ja päivällisruoka on aika yksitoikkoista ja pizza-nugetti-lihapullavetoisesti erityisesti lapsille suunnattua. Zafiro Mallorca tarjoaa pääravintolassa erittäin hyvälaatuiset, vaihtelevat ja kauniisti esillepannut buffet-kattaukset niin aamulla, päivällä kuin illallakin. Lisäksi allasbaarista saa iltapäivällä mm. pizzoja, burgereita, hodareita ja salaatteja. Olin erittäin vaikuttunut buffettien tasosta, ajoittain kattaukset olivat kuin gourmet-ravintoloissa. Kuitenkin lapsetkin löysivät syötävää ja kakku- ja jäätelöbuffet nyt toimii nirsoimmillekin lapsille aina. Iltaisin pääravintolassa aterioi erittäin paljon perheitä, ulkotila on rauhallisempi paikka aterioida.

Aivan erityisesti täytyy antaa kiitosta tehokkaalle, hyväntuuliselle ja omistautuneelle ravintolahenkilökunnalle niin baareissa kuin pääravintoloissakin. Jo toisena päivänä he muistivat meidät, osa jopa nimeltä. He suhtautuivat niin pieniin kuin isoihinkin asiakkaisiin ammattimaisen ystävällisesti.

Zafiro Mallorca, Ca'n Picafort
Zafiro Mallorca, Ca'n Picafort
Zafiro Mallorca, Ca'n Picafort

Huoneluokan korotuksesta käytännön etuja

Zafiro Mallorca on toiminut paikallaan jo pitkään, entinen nimi oli Viva Mallorca. Nimenmuutoksen myötä osa huoneista on remontoitu, osa on aika kuluneita. Meillä oli huoneisto, jossa oli erillinen makuuhuone, olohuone ja kattoterassi. Uima-allasalueelle päin olevissa maan tasalla olevissa huoneissa oli kivan näköinen pieni yksityinen puutarhaterassi. Kun hotelli on täynnä, aika ajoin käytännössä kaikki uima-altaiden ympärillä olevat (paitsi hiljaisella K18-uima-allasaluella) aurinkotuolit voivat olla varattuja. Omassa puutarhaterassilla tai kattoterassilla voi silloinkin olla rauhassa. Myöskään koko lapsiperheen allaspäivään kuuluvaa tavaramäärää ei tarvitse ottaa mukaan, vaan uima-altailla voi käydä omalta terassilta käsin. Lapsista uima-allasalueella lähtevä meteli on päiväsaikaan varsin kova.

Zafiro Mallorca, Ca'n Picafort

Zafiro Mallorca, Ca'n Picafort

Lapset ovat ykkösluokan vieraita

Zafiro Mallorca on ensisijaisessti perhehotelli, lasten viihtymisen hyväksi on tehty erittäin paljon. Päivittäinen vaihteleva ohjelma takaa lapsille ainakin viikon ajaksi kiinnostavaa tekemistä. Ravintoloissa riittää syöttötuoleja ja muoviastioita, huoneisiin saa pinnasänkyjä ja muutenkin lapsiperheen lomaelämää on mietitty. Ravintoloissa henkilökunta suhtautuu lapsiin tasavertaisesti ja tarjoilu lapsillekin on ammattimaista. Kun valitsee all inclusiven, lapset voivat itse hakea jäätelöä, juomia, hedelmiä pitkin päivää.

Zafiro Mallorca, Ca'n Picafort

Hyvinhoidetussa puutarhassa sielu lepää

Hotellirakennukset ovat laajan alueen reunoilla ja sulkevat sisäänsä laajan puutarhan, jossa ravintolat ja uima-altaat sijaitsevat. Samalla se sulkee kaikki liikenteen äänet pois puutaraha-alueelta. Muutenkin liikenne hotellin ympäristössä on aika hiljaista. Laajaa puutarha-aluetta hoidetaan päivittäin ja se on helposti lastenrattaiden tai pyöratuolin kanssa kuljettavissa. Kaikkialla on erittäin siistiä ja hiljaisempiakin alueita löytyy. Kun puutarha-alueella vipeltää keskikesällä yli 200 pikkulasta, pienistä asioista voi tulla isoja.

Zafiro Mallorca, Ca'n Picafort

Merenranta ja keskusta kävelyetäisyydellä

Hotelli sijaitsee noin puolen kilometrin päässä merenrannasta ja Can Picafortin keskusta-alueesta. Hotellilta merenrantaan kävellään loivaa alamäkeä hiljaista sivukatua pitkin, muutama isompi katu tulee ylittää. Paikallinen ajokulttuuriin kuuluu pysähtyminen suojatien eteen, mikä tekee katujen ylittämisestä helppoa. Kun kävelee hotellilta suoraan alaspäin merenrantaan, päätyy kohtaan, josta sekä rannan kävelykatu että ostoskatu alkavat. Toiseen suuntaan onkin 10 kilometriä varsin puhdasta hiekkarantaa Alcudian kaupunkiin päin. Can Picafortin keskusta-alueella on melko paljon ravintoloita ja turistikauppoja. Alue on hyvin siistiä ja turvallisen oloista.

Can Picafort shopping

Helposti saavutettavissa joko valmismatkalla tai itsenäisesti

Me olimme Zafiro Mallorca -hotellissa itsenäisesti, mutta paikalle pääsee myös Aurinkomatkojen valmismatkalla. Kummatkin ovat hyviä vaihtoehtoja, valinnan ratkaisee lähinnä joustavuuden tarve. Itsenäinen matkustaja varaa erikseen lennot haluamilleen päiville, buukkaa hotellihuoneen (ja sopivan ateriapaketin) joko suoraan hotellista tai jonkun varaussivuston kautta sekä varaa kuljetuksen Palma de Mallorcan lentoasemalta hotelliin (n. 1 tunti suuntaansa) ja takaisin. Aurinkomatkojen kautta voi varata lennot, hotellihuoneen, kuljetuksen ja ateriapaketin yhdellä kerralla,, mutta lähtöpäivien ja tarjolla olevien huoneluokkien suhteen valinnanvaraa on rajoitetusti.

Zafiro Mallorca, Ca'n Picafort

Suosittelen lapsiperheille

Suosittelen Zafiro Mallorcaa erityisesti perheille, joissa on alle 10-vuotiaita lapsia. Toisaalta, jos suuri määrä lapsia aiheuttaa sinussa kielteisiä reaktioita, Zafiro Mallorca voi olla sinulle liikaa. Suosittelen myös all inclusive -paketin valitsemista, minusta se oli erittäin hintansa arvoinen niin ruokien, välipalojen kuin kuin juomienkin osalta.

Disclaimer: Vietin viikon Zafiro Mallorca -hotellissa kaupallisen yhteistyön merkeissä. Mielipiteeni ovat silti aina omiani eikä niitä voi ostaa.

bottom of page