travelwithtimo | Post

© 2015 - 2020 Timo Kiviluoma | Finland

  • Timo Kiviluoma

Ranskan Riviera talvella

Kaupallinen yhteistyö Nehö Group kanssa


Ranskan Riviera on ollut talvilomakohde jo satoja vuosia. Alueelle on saavuttu erityisesti Englannista, mutta myös Pariisin levoton kaupunkihistoria lisäsi aioinaan matkailua alueelle. Suomessakin Nizzan seutu on ollut jo pitkään suosittu kaupunkikohde. Monelle se on ollut juuri se tyylikäs matkakohde, jolla voi kertoa naapureilleen, ettei tässä nyt minnekään mallorcalle olla menossa. Ajat ovat muuttuneet, eikä Ranskan Rivieraakaan enää entisenlaisena paremman väen lomapaikkana Suomessakaan pidetä. Yhdelle Nizza on loppusyksyn kesänjatkopaikka, toiselle Cannes festivaalialue ja kolmannelle Monaco F1-kohde. Mutta onko Ranskan Rivierasta talvilomapaikaksi?

Nizzalaisen La Malmaison -hotellin johtaja Sanna Gehrke haastoi minut ottamaan asiasta selvää; miksi saapua helmikuussa Ranskan Rivieralle, mitä siellä voisi tehdä ja olisiko sää minulle sopiva. Kirjoitin matkasta neljä blogikirjoitusta, niin hotelleista kuin tapahtumistakin. Kirjoituksissa kerron kahdesta alueen perinnefestivaalista sekä arvioin kahta hotellia, joissa yövyin. Suosittelen talvimatkan ajankohdaksi karnevaaliaikaa ja aikatauluihin pientä joustavuutta; yhtenä päivänä voi olla lähes biitsikeli, toisena tuuli vie tukankin päästä.


MENTONIN SITRUUNAFESTIVAALIT


Mentonin sitruunafestivaalit Ranskan Rivieralla on ällistyttävä tapahtuma. Sitruunan ympärille rakennettu lähes kolmeviikkoinen tapahtuma paraateineen ja valtavine installaatioineen. Tapahtuma on saanut alkunsa 1928 kun Mentonin päättäjät halusivat luoda jonkun talviajan tapahtuman. Teema löytyi läheltä, tapahtuma päätettiin luoda kuuluisan Mentonin sitruunan ympärille. Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta ja nyt se on jo valtavissa mitoissa.

Katso koko blogijuttu täältä


NIZZAN KARNEVAALI


Nizzan Karnevaali on yksi maailman kolmesta suurimmasta karnevaalitapahtumasta Venetsian ja Rion karnevaalien ohella. Sen historia juontaa keskiajalle, ensimmäiset maininnat karnevaaleista on vuodelta 1294. Sana karnevaali tulee latinan kielen sanasta "carnelevare", joka tarkoittaa lihasta luopumista. Juhlalla onkin uskonnolliset juuret, katolinen kirkko vaatii lihasta luopumista paaston ajaksi ja ihmiset viettivät lihajuhlia ennen paastoamista.

Katso koko blogijuttu täältä


LA MALMAISON -HOTELLI NIZZA


Hotelli La Malmaison Nizzassa on leimallisesti pieni hotelli, vain 46 huonetta. Pienestä koostaan huolimatta se tarjoaa käytännössä kaiken, mitä kaupunkimatkalla viihtyvä matkailija tarvitsee. Sen sijainti on erinomainen, vain muutama kortteli kuuluisasta rantakadusta Promenade des Anglais, myös rautatieasema on lyhyen kävelymatkan päässä.

Lue koko hotelliarvio täältä


CLARION SUITES CANNES CROISETTE -HUONEISTOHOTELLI


Clarion Suites Cannes Croisette on huoneistohotelli, mikä näyttäytyy pienemmissä hotellihuoneissa lähinnä pienehkönä keittiötasona, jääkaappina, astianpesukoneena ja pienenä määränä astioita. Pitempiaikaisessa majoittumisessa näistä olisi iloa. Huone oli pihanpuoleinen ja siten erittäin hiljainen. Kesällä tosin uima-allas ja allasbaari sijaitsevat aivan parvekkeen alla, joten matalammissa kerroksissa voi jonkinasteista meluhaittaa ilmetä päiväsaikaan.

Lue koko hotelliarvio täältäMITÄ MUUT MATKABLOGGAAJAT ALUEESTA AJATTELEVAT?


Ranskan Rivieran suosituimmat kaupungit x 9

Heini - Tarinoiden taival


Cannes matkakohteena - ökykallis vai sittenkin sikahalpa?

Heidi Ekholm-Talas


Menton - Rivieran helsminauhan kaunein helmi

Emma - Mutkia matkassa


Museosta museoon Nizzassa

Päivi Seppä-Lassila


Ranskan Rivieran tunnelmalliset vanhat kaupungit

Elämänmakuisia matkoja