travelwithtimo | Post

© 2015 - 2020 Timo Kiviluoma | Finland

  • Timo Kiviluoma

3 erinomaista ravintolaa Tallinnassa


Vietin toukokuussa Tallinnassa kolme päivää design- ja kulttuurimatkalla. Designia ja kulttuuriakin tuli nautittua, mutta melkeinpä parasta matkassa oli uudet ravintolakokemukset. Tässä kolme edullista, kaunista ja hyväruokaista ravintolaa kokeiltavaksi Tallinnassa:

1. Restoran F-hoone

F-hoone on ollut jo jonkin aikaa trendkkäimpien tallinnalaisten ravintoloiden listalla. Trendikkyyteen vaikuttaa merkittävästi ravintolan sijainti kiinnostavalla Telliskiven alueella rautatieaseman lähellä, mutta ei ravintola ilman ruokaan liittyviä ansioitakaan ole päätynyt suureen suosioon. F-hoone sijaitsee vanhassa teollisuushallissa, jota on remontoitu vaihtelevasti. Ravintolatila on rosoinen ja kaikki ratkaisut eivät varmastikaan menisi suomalaisesta rakennusvalvonnasta läpi. Suureen tilaan on hankittu kierrätyskalusteita eri paikoista, riemuskirjava kalusto soveltuu tilaan erinomaisen hyvin. Kesäaikaan ravintolan edessä on suosittu ja iso puistoterassi.

Vaikka ravintolatila onkin kaunis ja katsomisen arvoinen itsessään, pääosassa on kuitenkin erinomainen ruoka vielä erinomaisempaan hintaan. Pääruokalistalla kallein annos maksaa 10,50 €, jälkiruoat alle vitosen. Vaikka hinnasta onkin tingitty, laatu on erinomaista. Ei F-hoone silti mikään gourmet-paikka ole. Halvoista hinnoista johtuen paikka on aina melko täysi, joten ruokailuun kannattaaa varata aikaa ja eriyisesti jos seuruetta on vähänkään enempää, kannattaa tehdä pöytävaraus.

F-hoone nettisivut

2. Kohvik Must Puudel

Vanhassa kaupungissa osoitteessa Muurivahe 20 sijaitseva Must Puudel on monikulttuurinen kahvilaravintola, jota voi suositella paitsi tunnelman ja tapahtumiensa ansiosta, myös erityisesti myöhäisen lounaan nautiskelupaikaksi. Ravintola koostuu useista erikokoisista ja -näköisistä ravintolatiloista. Kesäaikaan käytössä on myös viehättävä sisäpihan terassi.

Olimme liikkeellä kymmenen hengen seurueella, mutta meille olisi järjestynyt useampikin viehättävä pöytä. Suppeahkolta listalta löytyy vaihtoehtoja isompaan ja pienempään nälkään ja juomalistallakin on vaihtoehtoja. Tehokas ja ystävällinen tarjoilija hoiti seurueemme vaihtelevat tilaukset ammattitaitoisesti ja keittiö toimitti sitä, mitä listalla luki. Annokset olivat kohtuuhintaisia ja hintaansa nähden varsin isoja. Listan kallein pääruoka maksaa 13 €.

Must Puudelin nettisivut

3. Öllelokaal Pörgu

Pörgu on ehkäpä Tallinnan paras olutravintola, olutlistat täyttävät menun ensimmäiset kolme aukeamaa. Laajan olutvalikoiman lisäksi tarjoiltava ruoka on erinomaista, ja iltaravintolalle tyypilliseen tapaan hiukan lounaspaikkoja kalliimpaa. Ravintola sijaitsee vanhan kaupungin reunalla tunnelmallisessa kellarissa. Tosin ravintolaan johtavat jyrkät portaat eivät sovellu huonosti liikkuville eikä ravintola ole varsinaisesti perheravintola. Söin Pörgussa ankanfilettä, eikä ruoka hävinnyt laadussa yhtään oluelle. Pörgu on leimallisesti olutravintola, joten jos et pidä oluesta, tai suosit kasvisruokaa, kannattanee valita joku toinen Tallinnan lukemattomista ravintoloista.

Pörgun nettisivut

#Suomeksi #Ruoka #Citybreak #Tallinna